Řehoř (ODS): Oprava budovy v hradecké ulici Na Okrouhlíku je hotová, místo našly i ptačí budky

12.10.2021 13:05

Královéhradecký kraj dokončil rok trvající stavební práce na budově v hradecké ulici Na Okrouhlíku, kterou v minulosti poničily silné poryvy větru.

Řehoř (ODS): Oprava budovy v hradecké ulici Na Okrouhlíku je hotová, místo našly i ptačí budky
Foto: ODS
Popisek: ODS

Kvůli nim došlo k poškození zateplovacího systému na budově patřící do majetku kraje. Ten na stavební práce a s nimi související služby vynaložil necelých 17 milionů korun včetně DPH. 

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

„V září loňského roku jsme zahájili stavební práce na obnově porušené fasády, kdy vlivem špatných povětrnostních podmínek došlo k poškození zateplení na obvodových zdech budovy. Při realizaci oprav za 16,9 milionu korun jsme museli respektovat odborný posudek o výskytu zvláště chráněných druhů ptactva, a proto kraj umístil na opravenou fasádu budky pro netopýry a rorýse,“ uvedl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za krajské investice. V této lokalitě se vyskytuje rorýs obecný, netopýr dlouhouchý, netopýr rezavý a netopýr jižní.

Vlastní opravy začaly demontáží narušené části původního zateplovacího systému. Následně stavaři namontovali nový kontaktní zateplovací systém na celý obvodový plášť budovy. Součástí stavebních prací byla výměna oken, parapetů a vstupních i balkonových dveří. Opravy skončily v září letošního roku vydáním kolaudačního souhlasu.

„Kanceláře a další prostory budovy v současné době využívá odbor školství krajského úřadu, Pedagogicko-psychologická poradna a Speciálně pedagogické centrum Královéhradeckého kraje a bankovní instituce. Nové sídlo zde od listopadu získá krajská příspěvková organizace Správa silnic,“ doplnil radní Václav Řehoř, který má ve své gesci krajský majetek a dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě