Rejmont (TOP 09): Po Letné

25.06.2019 21:30

V neděli na Letné proběhla největší demonstrace od listopadu 1989.

Rejmont (TOP 09): Po Letné
Foto: Facebook
Popisek: Miloš Rejmont

Co ukázala? Stoupající odpor občanů této země proti Babišovi. Pokles jeho popularity je zřejmý z posledních výsledků. Ve volbách do Evropského parlamentu získalo ANO 21 %. Výzkum CVVM ukázal, že Babišovi důvěřuje 35 %, nedůvěřuje 60 %.

Lidem vadí především Babišovy kauzy, dosazení Marie Benešové na post ministryně spravedlnosti, chtějí nezávislou justici, ale vadí jim např. i zablokování nového závazku zemí Evropské unie Českou republikou, Polskem a Maďarskem v boji s klimatickou změnou, ničení zemědělství a přírody.

Tak, jako před 30 lety, vystoupili na pódiu známé osobnosti. Velmi zajímavé byly jejich proslovy. Bára Basiková vyzvala Babiše, ať se vrátí na Slovensko.

Demonstraci bagatelizují prezident Zeman a exprezident Klaus, oba tíhnou k Babišovi. Klaus se ztrapnil v nedělní Partii, když prohlásil o demonstrantech, že se jedná o hrstičku frustrovaných a zaplacených nespokojenců.

Demonstrovali i Češi žijící v zahraničí, např. v Londýně či Vancouveru.

Odhadoval jsem, že 23. června 2019 přijde na Letnou 250 000 lidí, přišlo 283 000! Věřím, pokud bude Babiš ještě u moci, tak 16. listopadu 2019 přijde na Letnou 500 000 lidí.

Babiš ztrácí půdu pod nohami, ztrácí stoupence, za poslední týden např.šéfa Kofoly Samarase nebo Richarda Krajča. Včera premiér přijel do Liberce na IX. letní hry dětí a mládeže. Byl vypískán.

Dnešní Frankfurter Allgemeine Zeitung napsal, že podezření vůči premiérovi Babišovi jsou tak závažná, že by do jejich vyšetření měl přerušit výkon všech politických funkcí. Masové demonstrace v Praze podle FAZ dokazují, že řada Čechů demokracii rozumí lépe než muž v čele jejich vlády.

Myslím si, že na Vánoce 2019 nebude Andrej Babiš premiérem této země.

MUDR. MILOŠ REJMONT, ČLEN TOP 09 SEMILY A LÉKAŘ SE ZAMĚŘENÍM NA DIAGNOSTIKU PRSOU

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.