Rejmont (TOP 09): Politická lekce od Slováků

07.11.2017 6:34

Během dvou týdnů proběhly dvoje volby. Do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a krajské na Slovensku. S velmi rozdílným výsledkem.

Rejmont (TOP 09): Politická lekce od Slováků
Foto: TOP 09 / Šimon Pikous
Popisek: Miloš Rejmont

U nás mělo úspěch hnutí vedené trestně stíhaným estébákem exkomunistou Babišem, dále populisté a extrémisté. U sousedů kandidáti pravicové koalice převálcovali vládní Směr a jeho spojence. Zvítězili v pěti ze sedmi krajů. Např. neofašisté vedené Kotlebou mají jen dva zastupitele ze 416! U nás má Okamura zelenou...
 
Slovensko zůstalo proevropským státem a ekonomicky rychle dohání Západ. Pokud bude trend pokračovat, Češi budou za nimi. Mají důstojného prezidenta, euro, svobodnější média. Ve volbách vystoupili proti populismu a extrémismu.

V krajním případě budou u nás předčasné volby. ODS spolu s koalicí TOP 09, STAN a KDU-ČSL by mohly vrátit Českou republiku tam, kam patří. Do Evropy, do rychlejšího ekonomického pruhu. Vezmou si Češi příklad ze Slováků?

MUDR. MILOŠ REJMONT, MÍSTOPŘEDSEDA TOP 09 LIBERECKÉHO KRAJE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…