Richter (ODS): Doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září

15.08.2022 16:50

Ministerstvo spustilo registraci na čtvrtou očkovací dávku proti koronaviru

Richter (ODS): Doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Vladimír Richter

Zájemci o očkování čtvrtou dávkou (druhou posilovací) se mohou ode dneška 15. srpna 2022 registrovat přes centrální rezervační systém. Rezervovat termín je možné v lékařských zařízeních v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Frýdlantu, Jilemnici a Turnově.  

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

„Aby byla ochrana před koronavirem co nejúčinnější v podzimních měsících, kdy všeobecně přibývá respiračních onemocnění, doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září. I nadále je nejdůležitější ochrana těch nejzranitelnějších. Proto zdůrazňuji, že kromě očkování stále platí základní hygienická pravidla – ruce, roušky, rozestupy,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Kromě vyhovujícího zdravotního stavu zájemce o vakcínu je další podmínkou časový odstup minimálně čtyři měsíce od předchozího očkování. Stejně jako předchozí dávky i tato je dobrovolná. Česká vakcinologická společnost České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně doporučuje čtvrté očkování proti covidu lidem nad 60 let nebo pro osoby od 18 let s oslabenou imunitou, případně zdravotníky, kteří s takovými pacienty pracují. Vhodné je také pro klienty a pracovníky pobytových zařízení sociální péče. 

Všechna výše uvedená lékařská zařízení v Libereckém kraji očkují čtvrtou dávku vakcínou Comirnaty. Nadále očkují i první až třetí dávkou. 

Registrovat se zájemci mohou na stránkách Ministerstva zdravotnictví České republiky ZDE

Bez registrace je možné naočkovat se čtvrtou dávkou v EUC Klinice v Klášterní ulici, a to každou středu od 8 do 12 hodin a čtvrtek od 15.30 do 19. V tomto očkovacím místě jsou k dispozici vakcíny Comirnaty, Spikevax a Novavax.  

Veškeré aktuální informace spojené s dostupností očkovacích míst jsou k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…