Rokytka (KSČM): Rozpory mezi Babišem a Zemanem se prohlubují

03.01.2018 4:33

V politice nejsou přátelé, jen zájmy...

Rokytka (KSČM): Rozpory mezi Babišem a Zemanem se prohlubují
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

Prezident M. Zeman se rozpovídal pro PL - které mají už jakousi exkluzivitu společně s TV Barrandov na mediální výstupy z Hradu, o předčasných volbách, Jeruzalému a Slovensku. Zde všude se diametrálně liší od premiéra A. Babiše i politické reprezentace Slovenska, kterou dokonce neváhal poučovat o historii:

"Protiizraelská rezoluce OSN je nezávazná, a na druhé straně je mi trochu líto, že pro ni hlasovalo Slovensko. Tedy země, jejíž bývalý prezident expedoval 60 tisíc slovenských Židů do Osvětimi. Očekával bych, že slovenská vláda a slovenský prezident si tuto historii uvědomí a alespoň se tak jako Česká republika při hlasování o rezoluci zdrží," prohlásil Zeman.

Následně ale dle svého zvláštního dvojího metru odmítl tvrzení palestinského diplomata, že darovat východní Jeruzalém Izraeli je pro Palestince něco jako důsledky mnichovské dohody pro Československo, s tím, že je to od něj "historická neznalost".

Palestinskému velvyslanci pak prostřednictvím tisku dále rovnou vzkázal, "aby si dal pozor na svůj trezor, neboť minulý velvyslanec trezor otevřel, trezor vybuchl a velvyslanec zemřel".

Zopakoval také svou výzvu, aby Babiš, který se prý "nikdy nezabýval zahraniční politikou", věnoval určitý čas tomu, aby se v ní zorientoval a uznal Jeruzalém za hlavní město Státu Izrael vytvořeného jen z falešného pocitu viny za holocaust (naplánovaný pečlivě německým Židem, resp. Chazarem Heydrichem) západními vládami s pomocí tehdejšího Československa na úkor arabských Palestinců.

Nevadí mu dokonce ani plánované vyslání AČR do nepřehledných bojů v Libyi, kterou Daesh (tzv. Islámský stát) totálně rozvrátil, loupí z ní ropu a nechává přes ní proudit po dohodě s Izraelem, Washingtonem a Bruselem islamisty do EU. Ti mají být v rámci procedury dle Dublin 4 přerozdělováni i s dávkami po všech státech unie, proti čemuž se občané bouří a žádají referendum o EU.

Asi nejdůležitější pro nás v ČR však nyní je, že totálně zesměšnil přání Babiše, že pokud nezíská jeho vláda důvěru ani na druhý pokus, bude hnutí ANO usilovat o předčasné volby: "Hnutí ANO má 78 mandátů. Kdyby chtělo vyvolat předčasné volby na půdě Poslanecké sněmovny, potřebovalo by 120 hlasů, a ty nemá a mít nebude," zaprorokoval si rezolutně Zeman.

Evidentně tedy hraje na svou, už před volbami preferovanou, variantu vlády ANO, ČSSD a lidovců, která se bude ovšem muset obejít bez Babiše, jakožto Čapím hnízdem oslabeného premiéra a kormidla se pak zřejmě chopí Martin Stropnický, nebo Richard Brabec (oba jsou v ANO místopředsedové se zkušenostmi z vládního angažmá), podotýkají TOP konzultovaní politologové. A pak nastane skutečná tragedie.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…