Rokytka (KSČM): Rozpory mezi Babišem a Zemanem se prohlubují

03.01.2018 4:33

V politice nejsou přátelé, jen zájmy...

Rokytka (KSČM): Rozpory mezi Babišem a Zemanem se prohlubují
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

Prezident M. Zeman se rozpovídal pro PL - které mají už jakousi exkluzivitu společně s TV Barrandov na mediální výstupy z Hradu, o předčasných volbách, Jeruzalému a Slovensku. Zde všude se diametrálně liší od premiéra A. Babiše i politické reprezentace Slovenska, kterou dokonce neváhal poučovat o historii:

"Protiizraelská rezoluce OSN je nezávazná, a na druhé straně je mi trochu líto, že pro ni hlasovalo Slovensko. Tedy země, jejíž bývalý prezident expedoval 60 tisíc slovenských Židů do Osvětimi. Očekával bych, že slovenská vláda a slovenský prezident si tuto historii uvědomí a alespoň se tak jako Česká republika při hlasování o rezoluci zdrží," prohlásil Zeman.

Následně ale dle svého zvláštního dvojího metru odmítl tvrzení palestinského diplomata, že darovat východní Jeruzalém Izraeli je pro Palestince něco jako důsledky mnichovské dohody pro Československo, s tím, že je to od něj "historická neznalost".

Palestinskému velvyslanci pak prostřednictvím tisku dále rovnou vzkázal, "aby si dal pozor na svůj trezor, neboť minulý velvyslanec trezor otevřel, trezor vybuchl a velvyslanec zemřel".

Zopakoval také svou výzvu, aby Babiš, který se prý "nikdy nezabýval zahraniční politikou", věnoval určitý čas tomu, aby se v ní zorientoval a uznal Jeruzalém za hlavní město Státu Izrael vytvořeného jen z falešného pocitu viny za holocaust (naplánovaný pečlivě německým Židem, resp. Chazarem Heydrichem) západními vládami s pomocí tehdejšího Československa na úkor arabských Palestinců.

Nevadí mu dokonce ani plánované vyslání AČR do nepřehledných bojů v Libyi, kterou Daesh (tzv. Islámský stát) totálně rozvrátil, loupí z ní ropu a nechává přes ní proudit po dohodě s Izraelem, Washingtonem a Bruselem islamisty do EU. Ti mají být v rámci procedury dle Dublin 4 přerozdělováni i s dávkami po všech státech unie, proti čemuž se občané bouří a žádají referendum o EU.

Asi nejdůležitější pro nás v ČR však nyní je, že totálně zesměšnil přání Babiše, že pokud nezíská jeho vláda důvěru ani na druhý pokus, bude hnutí ANO usilovat o předčasné volby: "Hnutí ANO má 78 mandátů. Kdyby chtělo vyvolat předčasné volby na půdě Poslanecké sněmovny, potřebovalo by 120 hlasů, a ty nemá a mít nebude," zaprorokoval si rezolutně Zeman.

Evidentně tedy hraje na svou, už před volbami preferovanou, variantu vlády ANO, ČSSD a lidovců, která se bude ovšem muset obejít bez Babiše, jakožto Čapím hnízdem oslabeného premiéra a kormidla se pak zřejmě chopí Martin Stropnický, nebo Richard Brabec (oba jsou v ANO místopředsedové se zkušenostmi z vládního angažmá), podotýkají TOP konzultovaní politologové. A pak nastane skutečná tragedie.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.