Ropková (ČSSD): Kuchařky bez domova hodlají provozovat bistro

28.04.2017 21:10

Zastupitelé hlavního města Prahy na svém čtvrtečním jednání schválili na návrh radní Ireny Ropkové podporu několika desítek projektů z oblasti podpory komunitního života, podnikání, sociálních služeb či předškolního vzdělávání. Tyto projekty jsou spolufinancovány z prostředků Operačního programu Praha – pól růstu ČR.

Ropková (ČSSD): Kuchařky bez domova hodlají provozovat bistro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Zastupitelé schválili celkem 87 projektů z výzvy č. 18 zaměřené na podporu komunitního života a podnikání. Dalších sedm projektů pochází z výzvy č. 19, která cílí na navýšení kapacit předškolního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do tří let. Jeden projekt z výzvy č. 17 na podporu sociálních služeb, komunitního života a bydlení byl pak schválen dodatečně na základě důvodné žádosti o přezkum původního zamítavého stanoviska.

Jedním z projektů, který zastupitelé schválili, je výstavba komunitního centra Husitské na Praze 3. Toto centrum, které hodlá provozovat spolek R – Mosty, má ambici stát se pilotním příkladem tolerovaného a později i oblíbeného prostoru pro interní setkávání i interakci zcela různých sociálních skupin v  dolní části Husitské ulice v srdci Žižkova.

„Další podpořený projekt podala organizace Jako doma – Homelike pod názvem Kuchařky bez domova. Za získané finance hodlají provozovat bistro, ve kterém budou vařit ženy bez trvalého bydlení. Veganské bistro poskytne levné a kvalitní jídlo, dostupné všem sociálním vrstvám,“ uvedla Irena Ropková, radní pro oblast školství a evropské fondy.

„Jsem velmi ráda, že se daří pomalými krůčky nastartovat čerpání evropských prostředků z Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Jen dnes zastupitelstvo schválilo projekty z  oblasti sociální a předškolní výchovy za více jak 520 milionů korun, což považuji za velký úspěch,“ dodala Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…