Rozhýbejme Zlín: Petr Michálek lže, jako když tiskne!

12.10.2018 15:47

Uskupení „Rozhýbejme Zlín“ je nuceno ostře reagovat na vyjádření zastupitele Petra Michálka, který bezostyšně lže veřejnosti.

Rozhýbejme Zlín: Petr Michálek lže, jako když tiskne!
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ivo Mitáček, nezávislý kandidát, odborník na krizovou komunikaci a bezpečnost

Michálek sdělil médiím, že nevěděl o vznikající koalici ve Zlíně mezi ANO, STAN a Rozhýbejme Zlín. Tuto informaci se měl dozvědět až ve čtvrtek ráno z médií. To je ale naprostá a lehce prokazatelná lež. Petr Michálek se od začátku koaličních vyjednávání osobně účastnil. Byl dokonce ve středu, 10.10.2018 přítomen podpisu Dohody o povolební spolupráci na Magistrátu města Zlína, a to za přítomnosti dalších osob, které toto mohou potvrdit.

Michálek, který je současně ředitelem Městského divadla Zlín, navíc zcela nepochopitelně útočí na osobu senátora Ivo Valenty v souvislosti s jeho legálním podnikáním ve skupině SYNOT. Nicméně byl to sám Michálek, který po Nadaci SYNOT opakovaně požadoval prostředky pro Městské divadlo ve Zlíně. A tuto podporu také čerpal. Nadace SYNOT vždy podporovala kulturní život v regionu a vážila si spolupráce se všemi organizacemi. Právě Městské divadlo Zlín bylo jednou z nich. Proto také nadace poskytla tomuto divadlu za posledních 12 let podporu ve výši téměř 2.5 milionu korun. Za doby ředitelování pana Michálka se jednalo o více než 400 tisíc.

Je navíc s podivem, že se rozhodl na sebe upozorňovat člověk, který je sám osobně ve velkém střetu zájmů. Coby zastupitel totiž bude rozhodovat o příspěvcích pro organizaci, které šéfuje!

Je také třeba zdůraznit, že Petru Michálkovi pomohl do zastupitelského křesla pouze fakt, že byl „trojkou“ na kandidátní listině STAN. Preferenčních hlasů pro svou osobu získal naprosté minimum na rozdíl od senátora Valenty, kterému lidé ve velkém dávali své hlasy a posunuli ho tak ze čtvrté pozice na kandidátní listině na „dvojku“.

Michálek tak nyní nedělá nic jiného, než že se lživými informacemi snaží uškodit straně, za kterou kandidoval, zradit tak důvěru voličů v toto uskupení a poškodit své kolegy. Hnutí Rozhýbejme Zlín postoj pana Michálka nechápe, nicméně naopak plně respektuje zájem a důvěru voličů, které si váží. Chceme a budeme pomáhat Zlínu. Kritika jediného zastupitele, který se tímto prazvláštním způsobem snaží zviditelnit, nás rozhodně nezastaví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.