Rozvoral (SPD): Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu státních hranic

13.09.2023 23:08 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu státních hranic
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé,

uděláme maximum pro to, aby se Fialově vládě nepodařilo rekordně zvýšit občanům daně. Fialova vláda opakovaně hanebně okrádá důchodce. SPD připravuje zákon, který umožňuje významné zvýšení důchodů. Stojíme proti okrádání občanů formou navýšení koncesionářských poplatků pro Českou televizi a Český rozhlas. Navrhujeme úplné zrušení koncesionářských poplatků. Odmítáme nákup 24 amerických stíhaček F-35, který vyjde daňové poplatníky na stovky miliard. Počet muslimských imigrantů v Evropě rapidně roste. Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu našich státních hranic.

1. Uděláme maximum pro to, aby se Fialově vládě nepodařilo rekordně zvýšit občanům daně.

V minulém týdnu se ve Sněmovně ve druhém čtení projednával tzv. „konsolidační balíček", což je soubor vládních návrhů na změny v desítkách zákonů přinášející nejrozsáhlejší zvýšení všech typů daní a povinných pojistných odvodů v novodobé české historii. Poslanci hnutí SPD podrobili tyto vládní návrhy po dobu tří dnů kritice, jejíž součástí bylo představení a zdůvodnění více než třiceti našich pozměňovacích návrhů.

Navrhujeme mimo jiné nezvyšovat daň z nemovitosti a sazbu sociálního pojištění živnostníků, nezvyšovat daň z přidané hodnoty u zboží a služeb základní denní potřeby, nerušit prorodinné daňové slevy, nezavádět nemocenské pojištění zaměstnanců, zachovat daňové osvobození zaměstnaneckých benefitů a státní podpory stavebního spoření, nesnižovat podíl obcí a krajů na vybraných daních, snížit daňové zatížení menších českých firem, a především na straně příjmů naopak konečně zdanit dividendy, které zahraniční korporace léta po stovkách miliard ročně vyvádějí z České republiky. Náš poslanecký klub udělá vše pro to, aby tato obsáhlá daňová reforma nebyla v podobě předložené vládou Petra Fialy schválena.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

2. Fialova vláda opakovaně hanebně okrádá důchodce. SPD připravuje zákon, který umožňuje významné zvýšení důchodů.

Minulý týden ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) oznámil, že v rámci řádné valorizace vzrostou všechny důchody všech jejich příjemců od 1. ledna 2024 bez výjimky o pouhých 360 korun. U průměrného důchodu tedy půjde o jeho zvýšení o necelá dvě procenta, přičemž aktuální meziroční míra inflace je stále téměř devět procent. Reálné důchody všem jejich příjemcům tedy klesnou, což je trend, před kterým hnutí SPD dlouhodobě varuje.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Ze strany Fialovy vlády jde již o třetí hrubý útok na důchodce v tomto roce: Prvním bylo protiústavní snížení mimořádných červnových valorizací a druhým nedávno prezidentem Pavlem podepsaný asociální zákon trvale snižující všechny řádné valorizace, rušící dosavadní mimořádné valorizace a významně zpřísňující a zhoršující předčasné starobní důchody.

Fialova vláda opakovaně hanebně okrádá důchodce, kteří se nemohou bránit a kteří celý život poctivě pracovali pro Českou republiku! Hnutí SPD naopak pevně stojí za českými důchodci, brání jejich zákonná a ústavní práva a rovněž připravujeme návrh zákona, který by důchody od 1. ledna 2024 umožnil zvýšit významně více, než hodlá udělat Fialova vláda.

3. Stojíme proti okrádání občanů formou navýšení koncesionářských poplatků pro Českou televizi a Český rozhlas. Navrhujeme úplné zrušení koncesionářských poplatků.

Ministr kultury Martin Baxa (ODS) minulý týden oznámil, v rozporu s jeho loňským veřejným prohlášením, že vláda Petra Fialy (ODS) navrhne zvýšení koncesionářských poplatků od roku 2025 pro Českou televizi (ze 135 na 160 korun) a pro Český rozhlas (ze 45 na 55 korun). Výrazně (o 230 tisíc!) se má také zvýšit počet osob povinných tyto poplatky hradit. Jedná se o majitele počítačů, tabletů a mobilních telefonů, na kterých je možné rozhlasové a televizní vysílání přehrávat.

Ze strany vlády jde o vrcholný projev drzosti a mocenské arogance a také o další lež, protože ministr kultury Baxa donedávna prohlašoval, že se koncesionářské poplatky zvyšovat nebudou. Přitom Česká televize má k dispozici od koncesionářů každoroční astronomický rozpočet v objemu přes sedm miliard korun, přičemž disponuje další téměř jednou miliardou korun příjmů z reklam, sponzoringu a podnikatelské činnosti.

V SPD naprosto odmítáme, aby byli čeští občané dále nuceni pod hrozbou exekucí platit provládní a probruselskou propagandu takzvaných veřejnoprávních médií. Navrhujeme úplné zrušení koncesionářských poplatků a prosazujeme přeměnu České televize a Českého rozhlasu na státní příspěvkové organizace se zákonem pevně stanoveným rozpočtem a s hospodařením kontrolovaným Nejvyšším kontrolním úřadem. Žádáme, aby tato veřejnoprávní média občany objektivně informovala o dění v České republice a ve světě a umožnila nestrannou diskusi na základě objektivních analýz.

4. Odmítáme nákup 24 amerických stíhaček F-35, který vyjde daňové poplatníky na stovky miliard.

Hnutí SPD odmítá od samého počátku nákup 24 amerických stíhacích letounů F-35, který celkově vyjde daňové poplatníky na stovky miliard korun. Nyní po roce jednání se tento nákup blíží ke svému uskutečnění a vláda Petra Fialy o něm bude za pár týdnů rozhodovat. To vše za situace, kdy stávajících 14 švédských letounů JAS-39 Gripen má nalétáno pouhých 50 procent své životnosti, jejich pronájem končí v roce 2027 a švédská strana nám je nabízí po skončení pronájmu přenechat zdarma a k tomu nabízí jejich další modernizaci.

Cena jedné stíhačky F-35 se aktuálně pohybuje okolo 160 milionů dolarů (3,5 miliardy korun), je tedy třikrát dražší než Gripen, je také velmi poruchová, ale zejména náklady na její provoz jsou astronomické, v porovnání s Gripenem několikanásobné. První kusy F-35 bychom dostali až v roce 2035 a jejich plný potenciál nikdy nevyužijeme. Hnutí SPD prosazuje moderní armádu orientovanou výhradně na obranu našeho území, ale díky politice současné vlády a stavu ekonomiky nás bez pochyby čekají těžké roky. Proto vyzýváme vládu Petra Fialy, aby od tohoto nákupu odstoupila.

5. Počet muslimských imigrantů v Evropě rapidně roste. Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu našich státních hranic.

Počet žadatelů o azyl v Evropě se v první polovině roku opět meziročně zvýšil o 28 procent – na zhruba 519 tisíc osob. Při zachování současného trendu překročí počet nových imigrantů do konce letošního roku jeden milion osob. Nejčastěji žádají o azyl Syřané, Afghánci a Turci. Letošní počty imigrantů do Evropy se pohybují na úrovní vrcholu dosavadní migrační krize v letech 2015 a 2016, přičemž 41 procent letošních žádostí o azyl bylo vyřízeno kladně. Tyto údaje vyplývají z informací Agentury EU pro otázky azylu.

Počet žádostí o azyl se meziročně zvýšil o 34 procent. Agentura EU pro otázky azylu již hovoří o tom, že některé členské státy jsou žádostmi imigrantů o azyl přetíženy. To považujeme za další projev tlaku na konečné schválení a spuštění nového Migračního paktu EU, který zavádí povinné roční kvóty na imigranty, způsob jejich přerozdělování po státech EU, anebo výpalné zhruba půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta. Tento pro ČR ničivý a zhoubný Migrační pakt v červnu odsouhlasil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), zatímco Poláci a Maďaři se snaží jeho finální přijetí a aplikaci do praxe zablokovat. Hnutí SPD tento Migrační pakt EU rezolutně odmítá a požadujeme ochranu našich státních hranic.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky