Rozvoral (SPD): Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu státních hranic

13.09.2023 23:08 | Komentář

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu státních hranic
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé,

uděláme maximum pro to, aby se Fialově vládě nepodařilo rekordně zvýšit občanům daně. Fialova vláda opakovaně hanebně okrádá důchodce. SPD připravuje zákon, který umožňuje významné zvýšení důchodů. Stojíme proti okrádání občanů formou navýšení koncesionářských poplatků pro Českou televizi a Český rozhlas. Navrhujeme úplné zrušení koncesionářských poplatků. Odmítáme nákup 24 amerických stíhaček F-35, který vyjde daňové poplatníky na stovky miliard. Počet muslimských imigrantů v Evropě rapidně roste. Bojujeme proti Migračnímu paktu EU a prosazujeme ochranu našich státních hranic.

1. Uděláme maximum pro to, aby se Fialově vládě nepodařilo rekordně zvýšit občanům daně.

V minulém týdnu se ve Sněmovně ve druhém čtení projednával tzv. „konsolidační balíček", což je soubor vládních návrhů na změny v desítkách zákonů přinášející nejrozsáhlejší zvýšení všech typů daní a povinných pojistných odvodů v novodobé české historii. Poslanci hnutí SPD podrobili tyto vládní návrhy po dobu tří dnů kritice, jejíž součástí bylo představení a zdůvodnění více než třiceti našich pozměňovacích návrhů.

Navrhujeme mimo jiné nezvyšovat daň z nemovitosti a sazbu sociálního pojištění živnostníků, nezvyšovat daň z přidané hodnoty u zboží a služeb základní denní potřeby, nerušit prorodinné daňové slevy, nezavádět nemocenské pojištění zaměstnanců, zachovat daňové osvobození zaměstnaneckých benefitů a státní podpory stavebního spoření, nesnižovat podíl obcí a krajů na vybraných daních, snížit daňové zatížení menších českých firem, a především na straně příjmů naopak konečně zdanit dividendy, které zahraniční korporace léta po stovkách miliard ročně vyvádějí z České republiky. Náš poslanecký klub udělá vše pro to, aby tato obsáhlá daňová reforma nebyla v podobě předložené vládou Petra Fialy schválena.

2. Fialova vláda opakovaně hanebně okrádá důchodce. SPD připravuje zákon, který umožňuje významné zvýšení důchodů.

Minulý týden ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) oznámil, že v rámci řádné valorizace vzrostou všechny důchody všech jejich příjemců od 1. ledna 2024 bez výjimky o pouhých 360 korun. U průměrného důchodu tedy půjde o jeho zvýšení o necelá dvě procenta, přičemž aktuální meziroční míra inflace je stále téměř devět procent. Reálné důchody všem jejich příjemcům tedy klesnou, což je trend, před kterým hnutí SPD dlouhodobě varuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Brusel se stal nebezpečným i pro ženy

7:17 Okamura (SPD): Brusel se stal nebezpečným i pro ženy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k islamizaci sídla Evropské unie