Rozvoral (SPD): Dělá velkopodnikatel Hlavatý z voličů na Trutnovsku tupé ovce?

10.11.2017 16:47

Před volbami do Poslanecké sněmovny byl senátorem, teď je poslancem, ale ihned chce být opět senátorem, bez ohledu na to, že se právě kvůli němu budou konat dodatečné senátní volby za několik milionů korun.

Rozvoral (SPD): Dělá velkopodnikatel Hlavatý z voličů na Trutnovsku tupé ovce?
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Cením si pana Hlavatého jako podnikatele prosperující firmy, která zaměstnává přes dva tisíce lidí, ale to co po volbách do Poslanecké sněmovny provedl s voliči a to hlavně svým vyjádřením je nehorázná drzost a pohrdáním jimi.

Pan Hlavatý byl před volbami senátorem, ve volbách do Poslanecké sněmovny se nechal napsat na nevolitelné místo kandidátní listiny hnutí ANO a vzhledem k tomu, že je ve svém regionu známou osobností, voliči ho tzv. vykroužkovali, čímž získal poslanecký mandát. To co potom následovalo, nemá zatím v dějinách obdoby.

Zvolením poslancem mu ihned zanikl mandát senátora a na jeho uvolněné senátorské místo musí prezident vypsat doplňující volby, které daňové poplatníky vyjdou na několik milionů korun. Jaké bylo pro všechny překvapení, když pan Hlavatý prohlásil, že nechtěl být poslancem a že nevěděl, že pokud se jím stane, zanikne mu mandát senátora. A tady je jeho první pohrdání voliči. Pokud nechtěl být poslancem, proč se tedy o hlasy voličů vůbec ucházel? To si z nich chtěl udělat jen srandu, když si kolem sebe platí hordy právníků, kteří to nevěděli? Co je to potom za právníky?

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Příběh ale pokračuje dál. Podnikatel týden po volbách prohlásil, že bude opět kandidovat v doplňovacích senátních volbách, které byly vlastně vypsány jen a pouze kvůli němu. Když mu bylo naznačeno, zda by se nechtěl na doplňovacích volbách finančně podílet, drze a pohrdavě odpověděl, že za to, že se konají další volby, on opravdu nemůže, že vinu nesou voliči, kteří ho vykroužkovali. Přímo k tomu řekl: „Já jsem se nenechal zvolit poslancem. Musíte se obrátit na 4.850 lidí, kteří mě vykroužkovali. A jich se zeptejte na to, aby zaplatili náklady na dodatečné volby. Ale ne mě.“

No řekněte, není to nehorázná drzost a pohrdání voliči? Zcela jistě je a vypadá to, že z voličů na Trutnovsku dělá pan velkopodnikatel tupé ovce.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.