Rozvoral (SPD): Dvojí kvalita potravin je velký problém pro naše občany

12.02.2020 16:13

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Dvojí kvalita potravin je velký problém pro naše občany
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že další vlna EET je záměr vlády co nejvíce oškubat pracující lidi a zavedení více sazeb na pivo je věc, kterou nevymyslel normální člověk, ale omezený byrokrat. Díky EU se k nám místo potravin vozí často „biologický odpad“ – požadujeme obnovení státních norem na potraviny a trestání výrobců za dvojí kvalitu potravin. Německá průmyslová produkce klesá – i proto prosazujeme snížení ekonomické závislosti na Německu. Česká televize otevřeně systémově útočí na nezávislost a svobodu médií – hnutí SPD bude bránit svobodná média a svobodu slova. Vývoj v Durynsku dokazuje, že v Německu není demokracie a Německo směřuje k totalitě.

1. Další vlna EET je záměr vlády co nejvíce oškubat pracující lidi. Zavedení více sazeb na pivo je věc, kterou nevymyslel normální člověk, ale omezený byrokrat.

Vláda ANO, ČSSD a KSČM hledá další způsoby, jak oškubat ještě více pracující lidi. Od května 2020 proto vstoupí v platnost 3. a 4. vlna elektronické evidence tržeb (EET), která se dotkne 300 tisíc malých živnostníků a podnikatelů z oborů, které jí dosud nepodléhaly. Vláda ČR tvrdí, že chce vnést zavedením EET přehled do výběru daní, ale ve skutečnosti způsobuje další byrokracii a chaos. V souvislosti s novelou, která působnost EET rozšiřuje, vznikají například tři rozdílné sazby daně na pivo a nápoje s obsahem piva (21,15 a 10 %), ve kterých je velice složité se vyznat. Rozšíření EET v září schválila sněmovna, když přes nesouhlas opozice přehlasovala senátní veto.

Hnutí SPD je konzistentně proti zvyšování daňového zatížení českých občanů a podnikatelů. Podle nás se daně platit musí. Řešením ale není nárůst byrokracie, ale pro malé podnikatele zavedení jednoduché paušální daně. Zavedení více sazeb DPH na pivo je věc, kterou nevymyslel normální člověk, ale omezený byrokrat.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

2. Díky EU se k nám místo potravin vozí často „biologický odpad“ – požadujeme obnovení státních norem na potraviny.

Vládní novela o potravinách a tabákových výrobcích zakazující prodej potravin ve stejném obalu, ale v různé kvalitě, navrhuje sankce prodejcům. To je koncepčně špatně! Sankce musí mířit na výrobce. Prodejce nemá šanci sledovat, zda se výrobek vyrábí ve dvojí kvalitě. Dvojí kvalita potravin je velký problém pro naše občany. Díky EU se k nám místo potravin vozí často „biologický odpad“. Náš europoslanec SPD MUDr. Ivan David, CSc. upozornil na šokující skutečnosti týkající se potravin v ČR. Od dob dohody České republiky s EU, kterou si na nás vynutil Brusel, je možné k nám dovážet a našim občanům v supermarketech prodávat jako „potraviny“ i věci, které jsou svým složením jiné než ty, které se prodávají ve stejných obalech na západě od nás. Jako oficiální důvod pro zrušení našich přísných potravinářských norem bylo uvedeno, že národní normy odporují principům volného trhu, přesněji společného trhu ES/EU. Před koncem roku 1991 nebylo možné zákazníkům jako salám prodávat výrobek, v němž nebylo maso.

Hnutí SPD prosazuje znovuzavedení závazných státních norem regulujících kvalitu základních potravin.

3. Německá průmyslová produkce klesá. Prosazujeme snížení ekonomické závislosti na Německu.

Německá průmyslová produkce v prosinci poklesla meziměsíčně o 3,5% a meziročně dokonce o 6,8%. Jedná se o největší pokles od roku 2009, kdy se Německo vyrovnávalo s dopady světové finanční krize. Bankovní rada České národní banky na to reagovala minulý týden zvýšením základní sazby o 0,25 procentního bodu na 2,25 procenta. Lze tak mimo jiné očekávat zdražení úvěrů a hypoték. Je to neklamným znakem postupného ochlazování ekonomiky. Logicky hrozí nebezpečí ekonomického poklesu i pro českou ekonomiku. Dochází na varování hnutí SPD, že je třeba zlepšit hospodaření země a především snížit výdaje státu na byrokracii. Vláda netvoří žádné rezervy a v případě potvrzení vývoje německé ekonomiky nás čeká obtížná situace. Jsme plně vázáni na německé firmy a naše ekonomika je založena na výrobě dílů pro Německo.

Hnutí SPD je jediná politická síla, která má odvahu to změnit. Prosazujeme diverzifikaci našeho exportu a snížení ekonomické závislosti na Německu.

4. Česká televize otevřeně systémově útočí na nezávislost a svobodu médií.

Česká televize otevřeně systémově útočí na nezávislost a svobodu médií. V neděli 9. února v pořadu Newsroom ČT 24 skandalizovala Parlamentní listy. V reportáži vystupovali „odborníci“ připomínající bolševické ideology a vysvětlovali divákům „škodlivost“ působení Parlamentních listů. Jde o součást neomarxistického útoku na svobodu slova.

Hnutí SPD dlouhodobě považuje Českou televizi za médium neobjektivní, ke svobodě nepřátelské a špatně hospodařící. Požadujeme zrušení koncesionářských poplatků a změnu České televize na příspěvkovou organizaci s rozpočtem kontrolovaným Nejvyšším kontrolním úřadem. Hnutí SPD bude také bránit svobodná média a svobodu slova.

5. Vývoj v Durynsku dokazuje, že v Německu není demokracie a Německo směřuje k totalitě.

Volba durynského ministerského předsedy, pro něhož minulý týden hlasovali křesťanští i svobodní demokraté spolu s politiky Alternativy pro Německo (AfD), je podle německé kancléřky Angely Merkelové (CDU) neodpustitelná. „CDU se na takové vládě podílet nesmí,“ zdůraznila šéfka německé vlády. Události okolo volby (a následné okamžité vynucené rezignace) premiéra durynské zemské vlády Thomase Kemmericha z FDP pouze proto, že byl do funkce zvolen i hlasy zemských poslanců AfD, která skončila v zemských volbách na druhém místě, tímto plně odhalily pravou povahu a podobu německého politického režimu. Jde o systém, který je ve svých základech nedemokratický a vykazuje jasné totalitní tendence. Útočí na samotné základní principy demokracie, ke kterým patří zejména svoboda volby a politické soutěže a respekt k většinovému rozhodování. Současně tento systém a jeho média nepokrytě útočí na základní občanská a politická práva části svých občanů, diskriminuje je za politické názory, šíří nenávist a nesnášenlivost. Podobnou politiku prosazují v České republice politici tzv. demobloku spolu s některými mainstreamovými novináři.

Hnutí SPD tyto způsoby politické represe jednoznačně odmítá. Kancléřka Merkelová a červeno-zelený tábor svrhli demokraticky zvoleného zemského předsedu vlády v Durynsku hrozbami a nátlakem. Jde o součást postupného oklešťování demokracie v Německu a EU. Jde o záměr a koncepci vládnutí elit EU. Vlastenecké strany včetně hnutí SPD se této nové totalitě odhodlaně postaví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…