Rozvoral (SPD): Hnutí SPD zásadně odsuzuje všechny formy násilí, páchané na ženách

26.11.2022 11:41

Na 25. listopad připadá Mezinárodní den za odstranění násilí páchaného na ženách. Tento den má upozornit na to, že do moderní společnosti dvacátého prvního století nepatří žádné formy násilí a diskriminace vedené vůči ženám.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD zásadně odsuzuje všechny formy násilí, páchané na ženách
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

V hnutí SPD zásadně odsuzujeme všechny formy násilí páchané na ženách bez ohledu na to, jestli se jedná o násilí fyzické, verbální, psychické, ekonomické, náboženské či reproduktivní povahy, nebo o násilí sexuální. O tom, že si v hnutí SPD velmi vážíme žen, dokládají naše aktivity v podobě návrhů zákonů a projektů, které v souladu s naším programem prosazujeme.

Naším cílem je vytvářet pro ženy takové podmínky, aby mohly vést plnohodnotný život, cítily se bezpečně a měly dostatek finančních prostředků k výchově svých dětí. Ženy nesmí být za to, že se věnovaly výchově dětí, diskriminovány, což se ještě dnes odráží i tak, že ženy mají v porovnání s muži nižší důchody. To rozhodně odmítáme a v Poslanecké sněmovně jsme předložili např. návrh zákona upravující zabezpečení minimálního důstojného důchodu. Samozřejmě jsme podpořili navýšení důchodů za každé vychované dítě o 500 korun měsíčně, které bude platit od příštího roku. Celou řadu finančních pobídek určených převážně pro mladé rodiny jsme představili v rámci projektu hnutí SPD „Rodina na prvním místě“ (více ZDE).

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Máme za cíl podporovat ženy nejen finančně, ale mezi naši prioritu patří též zabezpečit jejich bezpečnost. V této souvislosti musím zmínit reálnou hrozbu, kterou představuje cílená islamizace Evropy podporovaná vrcholnými představiteli Evropské unie. První velká vlna přílivu nelegálních imigrantů do unijních zemí začala v roce 2015, kdy se do Evropy dostalo více než milion imigrantů, kteří se sebou mimo jiných negativ přinesli a začali zde výrazněji prosazovat nenávistnou, netolerantní, velice násilnou a ženami opovrhující islámskou ideologii, neboť převážná většina z nich je z muslimských zemí. V rámci této ideologie se přisuzuje ženám pasivní role a staví je do podřízeného postavení vůči mužům.

Hnutí SPD ctí naše národní tradice vycházející z kořenů židovské, antické a křesťanské kultury a civilizace a tyto hodnoty budeme chránit, neboť jsou základem demokracie, svobody a lidských práv. Lidská práva založená na islámském právu jsou neztotožnitelná s pojetím lidských práv v křesťanském světě. V současné době probíhá další masová nelegální imigrace ze subsaharské Afriky a zemí Blízkého východu do unijních zemí, což negativně reálně pociťujeme i v rámci naší republiky. Tito nelegální imigranti jsou vyznavači islámské ideologie, kterou v České republice nechceme, a proto musíme udělat vše proto, abychom těmto imigrantům zamezili vstup a pobyt na našem území.

V hnutí SPD důsledně odmítáme multikulturní ideologii propagovanou Evropskou unií, protože tato ideologie je nástrojem islamizace. I to je jeden z důvodů, proč požadujeme naše vystoupení z Evropské unie, a to na základě výsledků z vyhlášeného celostátního referenda. Hnutí SPD je pro nulovou toleranci nelegální imigrace a islamizace České republiky.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…