Rozvoral (SPD): Nechceme žádné vyznavače islámské ideologie v České republice

07.09.2020 14:43

Spojené státy při jednání Rady bezpečnosti OSN, které proběhlo v New Yorku poslední srpnový den tohoto roku, vetovaly rezoluci o zahraničních islámských radikálech, neboť se jim nelíbilo, že text nezahrnuje požadavek repatriace islamistů.

Rozvoral (SPD): Nechceme žádné vyznavače islámské ideologie v České republice
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie, protože nejsme zastánci nefunkčního projektu evropského superstátu, který fakticky cílí na likvidaci národních států a řízeně podporuje islamizaci Evropy. Nechceme v naší republice žádné vyznavače islámské ideologie, neboť se z nich mohou rekrutovat příznivci radikálního islámu, což představuje pro naše občany velké bezpečnostní riziko, a odmítáme postupné začleňování bývalých bojovníků IS do společnosti. 

Spojené státy jako jediné v Radě bezpečnosti OSN odmítly schválit rezoluci o zahraničních islámských radikálech, která byla projednávána 31. srpna 2020. Své nesouhlasné stanovisko odůvodnila velvyslankyně USA při OSN Kelly Craftová tím, že návrh rezoluce o zahraničních islámských radikálech neobsahuje odkaz na první a zásadní krok, na repatriaci do zemí původu nebo podle národnosti dotyčných. USA dlouhodobě požadují, aby si země, odkud radikálové pocházejí, vzaly tyto lidi zpět a postavily je před soud. Navrhovatelem této rezoluce byla Indonésie, která je nestálým členem rady a nyní jí předsedá. Rezoluce vyzývá státy, na jejichž území bývalí bojovníci organizací jako Islámský stát (IS) jsou, aby je postupně začleňovaly do společnosti. Mnoho těchto lidí je z ciziny a jsou nyní ve věznicích hlavně v Iráku a Sýrii, jejichž severní oblasti IS obsazoval od roku 2014, než byl poražen.

Islámský stát byl na vrcholu moci v roce 2014, kdy 29. června vyhlásil na dobytém území na severozápadě Iráku a na východě a severu Sýrie takzvaný chalífát. Rada bezpečnosti OSN už v listopadu 2015 odsouhlasila rezoluci vyzývající všechny státy, aby se zapojily do války proti terorismu proti takzvanému Islámskému státu v Sýrii a Iráku a zničily jeho bezpečná útočiště. V rezoluci bylo uvedeno, že IS představuje globální a bezprecedentní hrozbu pro mezinárodní mír a bezpečnost, s připomínkou útoků islamistů z poslední doby v Tunisku, Turecku, Bejrútu, Paříži a např. zničení ruského letounu v Egyptě. Státy podle zmíněné rezoluce přijaté v roce 2015 měly zintenzivnit své úsilí s cílem zastavit příliv zahraničních teroristických bojovníků do těchto oblastí a zabránit financování terorismu. Rezoluce se též zmiňovala o ničení a rabování kulturních památek ze strany islamistů, které označila za barbarské činy. V Iráku byl Islámský stát definitivně poražen v prosinci 2017, zahynulo nejméně 80.000 lidí. V Sýrii byl Islámský stát v říjnu 2017 vytlačen arabsko-kurdskou milicí z města Rakka, které dříve sloužilo jako jeho hlavní bašta v Sýrii. Na posledním zbytku území, obci Baghúz na východě Sýrie, byl poražen v březnu loňského roku, a přestože teroristická organizace už nekontroluje v Iráku a Sýrii žádné území, nadále páchá krvavé útoky a jejich zločiny po sobě zanechaly hluboké jizvy. Radikálové zotročili tisíce žen z irácké menšiny jezídů, zatímco muže zabili. Brutální vraždy Američanů a dalších cizinců, které teroristická organizace zajala, šokovaly celý svět.

Hnutí SPD prosazuje politiku vycházející z programu hnutí. V něm máme pevně zakotveno, že nehlásáme nenávist k žádnému národu, rase, kultuře nebo náboženství. Naše společnost má národní tradice vycházející z kořenů židovské, antické a křesťanské kultury a civilizace a my budeme tyto hodnoty chránit, neboť jsou základem demokracie, svobody a lidských práv. Trvající islamizace evropských zemí, spočívající v neustávající nelegální imigraci muslimů převážně z Afriky, je s těmito hodnotami neslučitelná. Pokud s námi souhlasíte, přijďte k nadcházejícím krajským a senátním volbám, které proběhnou již za necelý měsíc, a podpořte naše kandidáty. Děkujeme.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.