Rozvoral (SPD): Nepodpořili jsme jako jediní prodloužení nouzového stavu do 20. listopadu

03.11.2020 16:21

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Nepodpořili jsme jako jediní prodloužení nouzového stavu do 20. listopadu
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém hnutí SPD upozorňuje, že jsme jako jediní nepodpořili prodloužení nouzového stavu do 20. listopadu. Vítězství Joe Bidena v amerických prezidentských volbách by znamenalo vítězství globalistů usilujících o globální světový řád, proto je lepší alternativou Donald Trump. Teroristické útoky ve Francii a v Rakousku potvrdily zrůdnost masové imigrace a islamizace. Požadujeme nemilosrdnou deportaci nelegálních imigrantů. Hlasovali jsme pro finanční příspěvek důchodcům pět tisíc korun. 

1. Nepodpořili jsme jako jediní v parlamentu prodloužení nouzového stavu do 20. listopadu
Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM požádala minulý týden Sněmovnu o souhlas s prodloužením nouzového stavu o dalších 30 dnů. Důvodem žádosti byla situace ohledně zvládnutí pandemie koronaviru COVID-19. Nouzový stav umožňuje vládě přijímat v této věci celou řadu opatření a také ve stavu legislativní nouze může Sněmovna projednávat pouze zákony předkládané vládou anebo vrácené Senátem. Protože se jedná o situaci zcela mimořádnou, nechtěli jsme dávat Vládě ČR další tzv. „bianco šek" na další celý měsíc, a proto poslanci SPD navrhovali prodloužení maximálně o 10 dnů s možností dalšího projednání před uplynutím této doby. Tento náš návrh ale Sněmovna odmítla, a proto jsme nepodpořili ani vládou navrhované prodloužení o 30 dnů, ani termín do 20. listopadu 2020. Poslanci SPD jsou připraveni se sejít v podstatě kdykoliv a nad požadavkem Vlády ČR na další prodloužení diskutovat, když vláda předloží relevantní důvody pro prodloužení.

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

2. Vítězství Joe Bidena v amerických prezidentských volbách by znamenalo vítězství globalistů usilujících o globální světový řád, proto je lepší alternativou Donald Trump
Prezidentské volby v USA budou zásadní pro celosvětovou politiku. Přes jasné výhrady k současné politice USA je nutné doufat, že republikánský prezident Trump obhájí svůj mandát. Vítězství protikandidáta Bidena by znamenalo zásadní ohrožení svobody, demokracie i míru ve světě. Šlo by o vítězství globalistů usilujících o globální světový řád. Je zde reálná hrozba, že globalisté použijí veškeré metody zpochybnění regulérnosti voleb a zpochybní i jejich výsledek v případě své porážky. Biden znamená podporu migrace, diktatury menšin včetně využití totalitního řízení pod záminkou boje s nákazou. Takové obavy sdílí svobodomyslní občané USA.

3. Teroristické útoky ve Francii a v Rakousku potvrdily zrůdnost masové imigrace a islamizace. Požadujeme nemilosrdnou deportaci nelegálních imigrantů.
Teroristické útoky z minulého týdne ve Francii a včera v Rakousku ve Vídni odhalily v celé zrůdnosti pravdu o tzv. nové migrační politice EU, která neřeší ani ty nejzásadnější problémy migrace a jenom zatvrzele prosazuje nekončící přísun dalších a dalších statisíců nepřizpůsobivých nelegálních imigrantů do EU. SPD je jednoznačně proti jakékoliv podpoře nelegální imigrace, voláme po ukončení jakékoliv její podpory, po ochraně našich hranic a po nemilosrdné deportaci všech nelegálních imigrantů zpět na kontinent, kam patří. Současně namísto nesmyslných dávek vyplácených imigrantům jednotlivými státy EU požadujeme těmito penězi motivovat jejich domovské státy, aby je přijímaly zpět. Hnutí SPD je jediným politickým subjektem zastoupeným v Parlamentu, který prosazuje nulovou toleranci nelegální imigrace a již jsme ve Sněmovně podali zákony na zákaz propagace islámské ideologie a zákaz islámského zahalování na veřejnosti.

4. Podpořili jsme finanční příspěvek důchodcům pět tisíc korun
Poslanecká sněmovna minulý týden opět jednala v polovičním počtu ve stavu legislativní nouze. Poslanci SPD svými hlasy přispěli k tomu, že všichni lidé, co pobírají důchody, dostanou jednorázový příspěvek ve výši 5.000 korun. Tedy starobní důchodci i lidé s invalidní či pozůstalostní penzí. Příspěvek by tak mělo dostat 2,89 milionu lidí. Termín vyplácení by měl být ještě letos, pracovní varianta počítá s výplatou v prosinci. Toto řešení ale není systémové. SPD proto podalo do Sněmovny zákon, kde navrhujeme minimální důchod ve výši hranice chudoby stanovenou pro Českou republiku EUROSTATem, což je Evropský statistický úřad. Na základě našeho návrhu by měli mít všichni starobní a invalidní důchodci – a týkalo by se to i vdovských důchodů – minimální důchod necelých třináct tisíc čistého a až od této částky výše zásluhově. Podmínkou zůstávají odpracované roky či prokazatelná invalidita.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7