Rozvoral (SPD): Od svého založení požadujeme radikální změnu politického systému

14.01.2021 13:21

SPD bude v parlamentních volbách prosazovat priority, vycházející z programu hnutí.

Rozvoral (SPD): Od svého založení požadujeme radikální změnu politického systému
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Přivítali jsme oznámení prezidenta republiky Miloše Zemana, že vyhlásí termín sněmovních voleb na 8. a 9. října 2021. Toto okomentoval prezident s tím, že chce kandidujícím stranám dopřát dost času na kampaň. Hnutí SPD pracuje na volebním programu, který představí veřejnosti v březnu 2021.

Zpracováváme svůj volební program, který bude v souladu s vytýčenými prioritními body dlouhodobého politického programu hnutí a přizpůsobený s ohledem na současnou situaci s racionálním výhledem do budoucna. Prioritou pro nás bude prosazení změn, které vrátí občanům důvěru v budoucnost. Změny, které vrátí smysl poctivému podnikání a práci, kdy pracující budou mít jistotu, že za svou práci dostanou důstojnou mzdu a za své daně důstojnou penzi, vzdělání, zdravotní a sociální péči. Stát musí sehrávat pro naše občany roli garanta jejich bezpečí, strážce práva a svobody a zajistit sociální solidaritu potřebným. Nyní uvedu některé body z našeho politického programu hnutí, ze kterých bude vycházet náš volební program pro nadcházející říjnové parlamentní volby.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí

Hnutí SPD od svého založení požaduje radikální změnu politického systému. Chceme přímou demokracii, odvolatelnost politiků a uzákonění širokého referenda jako nejvyššího projevu vůle občanů. Též prosazujeme uzákonění osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků, soudců, státních zástupců a exekutivy.   

Pro naše občany chceme zajistit stát sloužící občanům, ve kterém se dodržuje právo a spravedlnost. Musíme vybudovat koncepční a udržitelný sociální, vzdělávací a zdravotní systém, chránicí rodinné hodnoty. Budeme požadovat stabilní vzdělávací a zdravotní systém, který bude dostatečně pokryt potřebnými zdroji a kde bude oceněna práce zaměstnanců ve školství a zdravotnictví. Nadále budeme odmítat pozitivní diskriminaci a preferenci občanů na základě rasy, etnika nebo náboženství. Nebudeme omezovat právo občanů legálně nabývat a držet zbraň.

Též nedovolíme další okrádání občanů lichvářskou a exekutorskou mafií, a proto prosazujeme přijetí zákona proti lichvě a legislativně znemožníme spekulativní exekuce majetku občanů na základě lichvářských půjček. Exekuce musí respektovat základní občanská práva, nikdo nemůže být takto připraven o bydlení a důstojnost. Prosazujeme snížení byrokracie ve státních organizacích. Navrhneme motivační pobídky pro podnikatele a živnostníky, kteří byli nejvíce zasaženi dopady vládních opatření v souvislosti s šířením nemoci covid-19. Podporou podnikatelského prostředí v průmyslu, zemědělství a službách vytvoříme nová pracovní místa. Pro podnikatele tak vytvoříme podmínky, které budou předpokladem pro udržení hospodářského růstu republiky. Podpoříme podnikání v oborech s vysokou přidanou hodnotou a budeme prosazovat zásadní snížení administrativní zátěže spojené s podnikatelskou činností. Důkladně budeme nakládat s daněmi vybranými od našich občanů, které nedovolíme použít na nehospodárné nepotřebné projekty, jako například financování politických neziskovek. Důrazně také prosazujeme výrazné daňové zvýhodnění u daně z příjmu fyzických osob pro rodiny s třemi a více dětmi.

Budeme chtít prosadit zákon o prokázání původu nabytého majetku občana a v případě, že nebude doloženo jeho legální nabytí, bude zdaněn 100% daní. Nechceme už žádné tunelování školství, životního prostředí, zdravotnictví, bezpečnosti země a sociálních služeb drahými a nefunkčními projekty. Veřejný sektor musí sloužit občanům a ne k obohacování kmotrovských stranických mafií. Za korupci a rozkrádání veřejných prostředků musí následovat trest. K tomu musí fungovat nezávislá policie, státní zastupitelství a soudy.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.