Rozvoral (SPD): Odmítáme tzv. lockdown a povinné testování celé populace i povinnou vakcinaci

14.10.2020 21:24

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Odmítáme tzv. lockdown a povinné testování celé populace i povinnou vakcinaci
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme, že vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM v ochraně proti nákaze covid-19 koncepčně selhala. Odmítáme tzv. lockdown a povinné testování celé populace i povinnou vakcinaci. Přinášíme několik koncepčních návrhů. Vláda přivedla zemi na pokraj ekonomické katastrofy – je nutné škrtat zbytečné výdaje. Slovensko přijetím eura ekonomicky utrpělo. Hnutí SPD udělá vše pro to, aby euro nepřijala Česká republika, i když přijetí eura podporují premiér Babiš z ANO a předseda ČSSD Jan Hamáček.

1. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM v ochraně proti nákaze covid-19 koncepčně selhala. Odmítáme tzv. lockdown, povinné testování celé populace a povinnou vakcinaci. Přinášíme několik koncepčních návrhů.

Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM v ochraně proti nákaze covid-19 koncepčně selhala. Před půl rokem chyběly roušky a respirátory. Občané je vyráběli doma a iniciativně nahrazovali nedostatky v přípravě země na krizi. Jejich práci si přivlastnili politici, kteří se chválili, že Česká republika je nejlepší. Dnes stejní politici zmatkují a nekoncepčně vydávají jedno prohlášení za druhým. Opatření se překrývají a není jasné, zda vůbec existuje jasná koncepce. Opět chybí přesná čísla a několik měsíců se ztratilo v přípravě na podzimní tradiční období virových onemocnění. Dnes jsme fakticky ve věci rizika nákazy nejhorší zemí na světě a vláda spekuluje o úplné karanténě. Nesouhlasíme s úplnou karanténou (tzv. lockdown). Naprosto odmítáme plošné a povinné vyšetřování na covid-19 a odmítáme plánovanou povinnou nařízenou vakcinaci.

My přinášíme tyto návrhy:

1) Je třeba koncepčních opatření ve spolupráci epidemiologů a ekonomů. Opatření musí být rozumná a srozumitelná.

2) Je třeba připravit vhodné léky a kapacitu lůžek i dostatek ventilátorů.

3) Informace musí být přesné a média nesmí strašit lidi na základě neúplných informací.

4) Je nezbytné, aby se respirátory, které mají chránit před nákazou, dostaly k nejvíce ohroženým skupinám a aby byly chráněny právě nejvíce ohrožené skupiny obyvatel.

2. Vláda přivedla zemi na pokraj ekonomické katastrofy. Je nutné škrtat zbytečné výdaje ve státním rozpočtu.

Vláda přivedla zemi na pokraj ekonomické katastrofy, která se dotkne především českého středního a malého podnikání a v důsledku toho i pracovních míst zaměstnanců. Důvodem je vládní nehospodárná rozpočtová politika a neúspěch vlády v řešení pandemické krize. Je nutné okamžitě škrtat zbytečné výdaje na zbraně, státní správu, podporu politických neziskovek, solárních baronů a nepřizpůsobivých. Je nutné zdanit nadnárodní korporace vyvádějící peníze z České republiky. Takto získané prostředky musí jít na podporu živnostníků, podnikatelů a pracovních míst ohrožených současnou krizí.

3. Slovensko přijetím eura ekonomicky utrpělo. Hnutí SPD udělá vše pro to, aby euro nepřijala Česká republika, i když přijetí podporují premiér Babiš z ANO a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Čisté bohatství průměrného Čecha vzrostlo statisticky mezi lety 2014 a 2020 průměrně z 9.487 eur na 17.497 eur, tedy o 84,4% v nominálním vyjádření (bez zahrnutí inflačního vývoje). Za stejnou dobu vzrostlo čisté bohatství průměrného Slováka v nominálním vyjádření pouze o 37,5%, a to z 4.930 na 6.778 eur. Čisté bohatství průměrného Čecha tedy v letech 2014 až 2020 stoupalo 2,25krát rychleji než čisté bohatství průměrného Slováka. Vyplývá to ze srovnání zpráv Allianz Wealth Report za příslušné roky. Ukazuje se, že je správné, že nemáme euro, i když premiér Babiš jeho přijetí ve „vhodné" chvíli podporuje a podle předsedy ČSSD Jana Hamáčka by přijetí eura měla připravit příští vláda. Hnutí SPD nechce přijmout euro nikdy, protože tím by Česká republika přišla o poslední zbytky suverenity, musela by ručit ještě více za krachující státy eurozóny a za banky eurozóny. Český stát by ztratil kontrolu nad emisí peněz, kurzem a úrokovými sazbami a byla by oslabena kontrolní role naší centrální banky nad bankami. Euro nepomáhá, ale škodí – jako celá Evropská unie.

Převzato z Profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.