Rozvoral (SPD): Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit

11.12.2019 10:46

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém informujeme, že hnutí SPD představilo programový projekt „Rodina na prvním místě", jehož cílem je jasné poselství – Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit. Orgány činné v trestním řízení v kauze Čapí hnízdo ztratily dle našeho názoru důvěru veřejnosti. V souvislosti s rozsudkem Nejvyššího soudu v kauze muslimského šátku – hidžábu na střední škole odmítáme propagaci takového náboženství, které šíří nenávist. Pokud jde o summit NATO v Londýně, říkáme, že buď může být v alianci Turecko, anebo my, a že Česká republika musí přestat budovat expediční ozbrojené síly pro zahraniční mise NATO a musí posílit vojenskou spolupráci v rámci zemí V4.

1. Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit
Hnutí SPD představilo programový projekt „Rodina na prvním místě". Jeho cílem je jasné poselství: Pracovat, mít rodinu a děti se musí vyplatit a stát zde musí říct jasné a pevné slovo. Je nutné opustit podporu osob parazitujících na sociálním systému a naopak podpořit pracující rodiny s dětmi. To je jediná budoucnost naší země. Rodina je základní společenská a sociální jednotka státu. Přestaňme brát pracujícím rodinám s dětmi peníze na daních, podpořme je obnovením manželských půjček, podpořme znovu formu družstevního bydlení a obecní výstavbu bytů pro seniory. Navrhneme také formou novely zákona o dani z příjmu významné zvýšení daňových odpočtů na děti – až do nulové sazby daně z příjmu. Nebudeme zvyšovat dávky, ale necháme lidem peníze, které si vydělají. Podporujeme tak pouze rodiny, které pracují. Vše podrobně na www.rodinanaprvnimmiste.cz.

2. Orgány činné v trestním řízení v kauze Čapí hnízdo ztratily důvěru veřejnosti
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman minulý týden obnovil trestní stíhání premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo. Hnutí SPD v této souvislosti zastává názor, že orgány činné v trestním řízení v této kauze ztratily důvěru veřejnosti. Zarážející na celém případě je zejména to, že policie čtyři roky něco šetřila a vyšetřila to špatně, resp. nedostatečně. To je skandální a svědčí to o neprofesionalitě anebo o záměru. Od samého počátku jsme trvali a trváme dále na úplném došetření kauzy. Zároveň ctíme presumpci neviny. Jediná instituce, která ale může posoudit otázku viny premiéra na základě českého zákona, je podle SPD český soud.

3. Odmítáme propagaci takového náboženství, které šíří nenávist
Nejvyšší soud minulý týden vyhověl dovolání somálské dívky, která žalovala pražskou střední zdravotnickou školu kvůli zákazu nošení muslimského šátku – hidžábu. Zrušil tak předchozí rozsudky pražského městského soudu a Obvodního soudu pro Prahu 10 a věc vrátil obvodnímu soudu k dalšímu řízení. Zákaz muslimského šátku při teoretické výuce podle soudu není žádný legitimní cíl a Česká republika podle něj musí akceptovat a tolerovat náboženský pluralismus. Hnutí SPD považuje toto rozhodnutí Nejvyššího soudu za zcela nepřijatelné. Toto rozhodnutí může mít velké dopady na naše školství. Tolerance náboženského pluralismu nesmí znamenat propagaci takového náboženství, které šíří nenávist a je v rozporu s naším ústavním pořádkem a Listinou základních práv a svobod. Musí jasně platit: naše země – naše zvyky – naše zákony. Popírá se svrchované právo školy ve svém řádu stanovit podmínky pro vyučování. Hnutí SPD již dříve podalo návrh zákona zakazující islámské zahalování. Návrh bohužel blokuje vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM.

4. Buď může být v alianci Turecko, anebo my
Počátkem tohoto měsíce se konal v Londýně summit NATO. Aliance je v krizi a summit, který měl slavit 70. výročí založení, se místo sebereflexe zabýval lepší politickou koordinací, tlakem USA na zvyšování obranných rozpočtů členských zemí, vztahů s Ruskem a Čínou a bojem proti terorismu. Na závěr summitu vydali vrcholní představitelé aliančních států společné komuniké o solidaritě a spojenectví, významu zajištění bezpečných komunikačních sítí, označili vesmír za operační prostor a přihlásili se k plánu posil pro Pobaltí a Polsko. Hnutí SPD se závěry tohoto summitu nesouhlasí. Na summitu měla zaznít jasná slova o vyloučení Turecka z aliance, změně strategie a konečně přiznání debaklu operací v Afghánistánu. Též podle nás mělo dojít k debatě o změně zakládající Washingtonské smlouvy z roku 1949 a vizích do budoucnosti. Hnutí SPD zastává názor, že na současnou alianci nelze pro její vnitřní rozpory spoléhat. Buď může být v alianci Turecko, anebo my. Česká republika musí přestat budovat expediční ozbrojené síly pro zahraniční mise NATO a musí posílit vojenskou spolupráci v rámci zemí V4.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…