Rozvoral (SPD): Svoboda slova je jednou ze základních svobod zaručenou Ústavou

13.12.2021 9:20 | Komentář

Společnost Google, která vlastní i největší světový server pro videa YouTube se rozhodla, že od pátého ledna 2022 změní podmínky pro sdílení obsahu na tomto serveru pro videa v souvislosti s tím, co se smí a nesmí říkat o covidu.

Rozvoral (SPD): Svoboda slova je jednou ze základních svobod zaručenou Ústavou
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD toto rozhodnutí zásadně odmítá a velmi silně se proti němu ohrazuje, protože je neslučitelné s tím, co prosazujeme a považujeme za správné – svobodu projevu. Jsme proti cenzuře videí na serveru YouTube, který umožňuje komukoliv nahrát, zveřejnit a sdílet libovolná videa na internetu, kdy internetový obsah lze kromě samotného serveru sdílet i na webových stránkách, blozích a především na různých sociálních sítích. Připravovaný seznam zakázaných tvrzení o covidu je dlouhý a obecně se v něm píše, že by lidé neměli ve videích říkat to, co se neshoduje se závěry WHO nebo místních zdravotnických úřadů a autorit.

Bude nepřípustné doporučovat na léčbu onemocnění Ivermektin nebo Hydroxychlorochin a tvrdit, že covid-19 úspěšně léčí a že jsou bezpečné. Zakázaná bude propagace domácí péče na úkor té lékařské. Zmíněna je také prevence. Obecně je zakázán obsah propagující způsoby prevence, které jsou v rozporu s doporučeními orgánů ochrany veřejného zdraví příslušné země nebo WHO. Též se nebude moci říkat, že vakcíny proti covidu můžou způsobit smrt, neplodnost, potrat, autismus nebo onemocnění jinými infekčními chorobami.

Hnutí SPD takovéto praktiky cenzury odsuzuje, neboť potlačují jednu ze základních svobod zaručenou ústavou, a to svobodu slova. Ať si o onemocnění covid-19 myslíme cokoli, cenzurou ho nezastavíme.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.