Rozvoral (SPD): Vláda pokračuje ve faktické likvidaci malých obchodů a živností

02.12.2020 11:15

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Rozvoral (SPD): Vláda pokračuje ve faktické likvidaci malých obchodů a živností
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém upozorňujeme na to, že vláda pokračuje v politice faktické likvidace malých českých obchodů a živností a protěžování nadnárodních obchodních řetězců. Skupiny napojené na elity EU a Sorosovy organizace se snaží zastrašit radní České televize, kteří se snaží poctivě dělat svou práci a upozorňovat na špatné fungování ČT. EU chce pod pláštěm ochrany „právního státu" a „demokratických hodnot" přinutit své členské státy k přijímání migrantů a aplikaci neomarxistické agendy. Podporujeme odpor Polska a Maďarska k diktátu Bruselu. Nesouhlasíme s propouštěním pracovníků České pošty.

1. Vláda pokračuje v politice faktické likvidace malých českých obchodů a živností a protěžování nadnárodních obchodních řetězců
Vláda ČR odložila otevření maloobchodu a stravovacích služeb na čtvrtek 3.12. Nedodržuje tím vlastní hodnocení, které si připravila pod označením PES (protiepidemický systém) a které umožňuje rozvolnění maloprodeje už od pondělí 30.11. Vláda ČR tímto krokem pokračuje v politice faktické likvidace malých českých obchodů a živností. Z této situace těží nadnárodní obchodní řetězce. Nikdo nezpochybňuje nutnost potřebných preventivních opatření proti nákaze a nutnosti ochrany těch nejohroženějších. Koronavir covid-19 ovšem nezmizí, jak chybně uvažuje premiér Babiš. Vlny virové nákazy zde jsou a zůstanou. Život země ale nemůže být trvale v nouzovém režimu. Je to zásadní ohrožení svobody a ohrožení ekonomiky, a to především jejího národního segmentu malého a středního podnikání. Ekonomika musí fungovat, jinak nebude na zdravotní péči a důchodový systém.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

2. Skupiny napojené na elity EU a Sorosovy organizace se snaží zastrašit radní České televize, kteří se snaží poctivě dělat svou práci a upozorňovat na špatné fungování ČT
Naprosto skandální je pokus ovlivnit výkon pravomocí demokraticky zvolené Rady ČT. Dochází k pokusům o zastrašení a diskreditaci členů Rady. Rada ČT byla řádně zvolená Poslaneckou sněmovnou a nyní dělá svoji práci, tedy chrání veřejný zájem koncesionářů v rámci příslušného zákona. Její činnost tak budí nenávist u lobbistů ovládajících hospodaření ČT a také u elit napojených na Sorosovy organizace a elity EU. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) by měl rezignovat vzhledem ke svým nepodloženým pokusům o zastrašení členů Rady ČT.

3. EU chce pod pláštěm ochrany „právního státu" a „demokratických hodnot" přinutit své členské státy k přijímání migrantů a aplikaci neomarxistické agendy. Podporujeme odpor Polska a Maďarska k diktátu Bruselu.
Minulý týden se v Budapešti sešli premiéři Polska a Maďarska. Mateusz Morawiecki a Viktor Orbán se zde společně zavázali, že budou nadále vetovat sedmiletý rozpočet EU a jejich balík pomoci v souvislosti s pandemií koronaviru v celkové astronomické hodnotě 1,8 bilionu eur (46,8 bilionů korun), pokud bude obsahovat podmínku takzvaného „právního státu". Jednoduše a stručně řečeno Polsku a Maďarsku se nelíbí podmiňování vyplácení peněz z fondů EU takzvanou „ochranou demokratických hodnot", protože EU chce pod tímto pláštěm přinutit své členské státy k přijímání migrantů a aplikaci neomarxistické agendy. Hnutí SPD souhlasí s postojem Maďarska a Polska, které pouze naprosto právoplatně využily své právo veta. Jsme přesvědčeni o tom, že by měla tímto způsobem postupovat celá V4. Svou podporu Polsku a Maďarsku také již minulý týden vyslovil slovinský premiér Janez Janša. Premiéři Polska a Maďarska tak ukazují jasně, že pracují pro své občany a lid, který je zvolil. Nechceme, aby naše děti platily dluhy za špatná rozhodnutí elitářů z EU, a jsme přesvědčeni, že řešením je referendum o vystoupení z EU, které jako jediný náš parlamentní politický subjekt dlouhodobě prosazujeme.

4. Nesouhlasíme s propouštěním pracovníků České pošty
Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) oznámil minulý týden plán razantního snížení pracovníků České pošty. Z plánovaného počtu propuštěných 1500 má být 700 poštovních doručovatelů, to vše v době, kdy dochází k enormnímu nárůstu listovních a balíkových zásilek v době pandemie a také roste další tlak na poštovní doručovatele v předvánočním období. Hnutí SPD s tímto plánem nesouhlasí. Česká pošta by měla jít cestou zvyšování platů poštovních doručovatelů, navyšováním výnosů a snižováním provozních nákladů, nikoliv personálních nákladů.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.