Rozvoral (SPD): Žádáme efektivní kontrolu hranic

12.03.2020 21:32

Vážení přátelé, předsednictvo hnutí SPD přijalo toto mimořádné usnesení k pandemii koronaviru.

Rozvoral (SPD): Žádáme efektivní kontrolu hranic
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

1. Žádáme efektivní kontrolu hranic a okamžité vypovídání osob ilegálně pobývajících na území ČR.

2. Navrhujeme a podpoříme odklad splátek hypoték a exekucí u nemocných občanů nebo u těch, kteří následkem pandemie přijdou o práci. Znovu navrhujeme stanovení DPH pouze ze skutečně zaplacených faktur. Je to podpora firmám a podnikatelům před druhotnou platební neschopností. Podpoříme fond pro bezúročné půjčky živnostníkům a firmám postiženým mimořádnými opatřeními a průběhem pandemie. Podpoříme odklad splatnosti daně z příjmu za rok 2019.

3. Budeme prosazovat koncepci zdravotní péče, která bude garantovat větší kontrolu státu a zajistí v této oblasti jeho jasné kompetence v případě krizové situace.

4. Orgány EU naprosto zkrachovaly v podpoře a koordinaci ochrany zdraví občanů evropských států. Názory kancléřky Merkelové, která připouští onemocnění 70% občanů své země, jsou zločinné. Česká republika musí jednat sama a rozhodně, bez ohledu na legislativu a orgány EU.

5. Česká republika je špatně připravena na krizové situace. Nejsme soběstační v potravinách, nemáme dostatečné finanční rezervy a nemáme adekvátně připravený systém zdravotní péče pro případ pandemie. Vlády dělaly a vláda dělá dluhy i v době hospodářského růstu. Žádáme okamžitou změnu potravinové a zemědělské koncepce země v tom smyslu, aby naše země byla potravinově soběstačná. Požadujeme ukončení podpory solárních baronů a zastavení podpory politických neziskovek, ukončení štědrých dávek pro nepřizpůsobivé a ukončení nákupu zbraní pro zahraniční expedice armády. Ušetřené prostředky je nutné použít pro oblast zdravotní péče, řešení následků pandemie, pro bezpečnostní a ozbrojené složky pro ochranu hranic a pořádku, pro zvládání pandemie a pro pomoc postiženým.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu