Rozvoral (Úsvit): Ubohé pokrytectví Petra Gazdíka

02.03.2015 12:49

To co včera předváděl místopředseda Poslanecké sněmovny PČR za STAN a TOP 09 Petr Gazdík v pořadu Partie na televizi Prima bylo opravdu politické pokrytectví se vším všudy.

Rozvoral (Úsvit): Ubohé pokrytectví Petra Gazdíka
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Vůbec nepolemizuji o tom, že policejní zásah v Uherském Brodu byl adekvátní situaci, ba naopak. Zatím z toho co víme je jasné, že byl zákrok neakceschopný a policie neudělala na místě nic pro to, aby alespoň vysvobodila člověka, který byl schovaný na toaletách, když podle policejních instrukcí, kterými se stále policie ohrazuje, mají přednost takzvaně živí před mrtvými.

Tato tragédie nám jasně ukázala, že pokud dojde do tuhého a nějaký člověk začne jakékoli občany České republiky ohrožovat střelnou zbraní, jsou policisté sloužící na obvodních odděleních neschopni proti takovému člověku aktivně zasáhnout a to i přes to, že jsou za peníze daňových poplatníků vyzbrojeni, jak pistolemi, tak také samopaly a chráněni neprůstřelnými vestami. Nemluvím tímto o zásahových jednotkách, jelikož ti zasáhnout dokáží, ale je to až ve druhém sledu a o několik hodin déle, což je v některých případech pozdě.

Vůbec už nemluvím o tom, že naše sdělovací prostředky, jako byla v tomto případě Česká televize, udělala všechno pro to, aby napomáhala šílenému střelci v tom, aby pokud by byla v restauraci zapnutá televize, viděl by vše co se děje okolo restaurace. Toto počínání bych v omezené míře pochopil ze strany bulvárních Novy a Primy, jelikož ty nic jiného nedělají, ale ČT toto dělat nesmí. Pokud se tak dělo, měla policie udělat takové kroky, které by vedly k odsunutí sdělovacích prostředků do bezpečné vzdálenosti.

Celá tato tragédie je, jako když nalijete olej do ohně pro takzvanou politickou opozici, která nedělá nic jiného, než že jen kritizuje a kritizuje a už vůbec nemyslí na to, že to byly právě pravicové vlády, které sebraly policistům jak peníze na výplaty, tak také snížily počty policistů jako takových a to přesně o deset tisíc. Je na místě říci, že ti kteří těmito aktivitami vlastně snížili akceschopnost policie, nemají vůbec žádné právo teď jakékoliv počínání policie kritizovat a přihřívat si tímto opoziční politickou polívčičku, jelikož jsou to právě oni, kteří se spolupodíleli na tom, že je policie neakceschopná v takovém případě, který se stal minulý týden v Uherském Brodu.

Tento tragický případ nám ukázal, že by se zřejmě sami lidé měli zamyslet nad tím, zda by nebylo dobré si ke své ochraně života, zdraví a majetku pořídit zbrojní průkaz a opatřit si zbraň. Jsem přesvědčen o tom, že pokud by v té restauraci měl někdo z hostů u sebe zbraň, nemusela ta tragédie dopadnout, tak jak dopadla. Omezujme prosím držení zbraní duševně nemocným osobám a poctivě dodržujme vše, co je potřeba udělat pro to, aby lidé zbrojní průkaz mohli dostat, jelikož zákon o držení zbraní a střelivu je dle nejen mého názoru už tak dosti přísný, je jen potřeba ho striktně a důsledně dodržovat. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…