Rumler (Svobodní): Politici vytáhli z peněženek lidí půlmiliardu a hodili ji do kanálu

09.04.2015 9:00

Půl miliardy korun stála tříkilometrová trať na ostravské letiště. Na letiště, které zeje prázdnotou a odbaví průměrně 700 cestujících denně. Neexistuje snad lepší příklad nesmyslného a neefektivního utrácení veřejných peněz a sociálního inženýrství.

Rumler (Svobodní): Politici vytáhli z peněženek lidí půlmiliardu a hodili ji do kanálu
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Představitelé kraje přiznávají, že kdyby nebylo dotací, určitě by se do projektu nepouštěli. Podle nich zřejmě peníze na dotace nejsou skutečné peníze, které někdo musel vydělat a pak je odevzdat státu, ten je vzal a poslal do Bruselu. Tam se nasypaly na hromadu (samozřejmě poté, co z nich část padla na administrativu), vymyslel se dotační program a peníze se poslaly třeba zrovna do Ostravy. Zde se utratily na bláznivý pomník na kolejích, ve kterém budou už za pár dní prázdné vagóny rachotit na prázdné letiště. Dámy a pánové, ty stamiliony, které jste utratily, byly peníze skutečných lidí, kterým teď chybí a kteří by je jistě použili k něčemu, co je pro ně užitečné a důležité. Pochybuju, že to je zrovna vlak na letiště, na které se místní dostanou za pár desítek minut autobusem či autem.

Zvlášť v regionu, který má bolestivé zkušenosti s nezaměstnaností a sociálním neklidem, působí takovýto projekt jako výsměch. A také jako důkaz asociálnosti masivního přerozdělování peněz.

Podle milovníků dotací, kteří řídí ostravské letiště, mělo touto dobou projít terminály ročně asi milion cestujících. Tak si to před lety naplánovali a schválili krajští politici v plánu rozvoje letiště. Skutečnost? Čtvrtina. A tak teď pro tuto hrstku bude každý rok vydávat krajský úřad několik milionů na dotacích ztrátové tratě, jako by už ona půlmiliarda nebyla dost.

Nemyslím si, že Moravskoslezský kraj je v tom sám, továrnami na nesmyslné předražené a asociální projekty jsou snad všechna hejtmanství. Nezbývá než doufat, že voliči si podobné přešlapy zapamatují a příští rok v krajských volbách odmítnou sociální inženýry, kteří z chudých dělají ještě chudší a z malé skupiny vyvolených všemocné, kteří vědí lépe než vy, co je pro vás dobré.

Zkusme na to myslet a volit ty, kteří mají hlavně jeden plán. Nechat vaše peněženky na pokoji.

Martin Rumler
člen Republikového výboru Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…