SMM: Mami, tati, půjdeme si zabruslit? Aneb dva a půl měsíce ledově drahé zábavy v centru Mostu

06.03.2018 15:09

Venku je zima až praští, teploty v minulých dnech klesaly pod minus 10 °C a začínají jarní prázdniny. Ovšem hlavní atrakce pro děti, kluziště v Radniční ulici v sousedství mosteckého Prvního náměstí, je takřka rozebráno. Nebruslí se. Bez pardonu.

SMM: Mami, tati, půjdeme si zabruslit? Aneb dva a půl měsíce ledově drahé zábavy v centru Mostu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Statutární město Most v čele s primátorem Janem Paparegou přišlo na podzim 2017 s nápadem, který nám všem měl vyrazit dech. A to se skutečně povedlo. V listopadu 2017 nás Mostecký deník informoval o koupi „malého kluziště“, které lidem poslouží i v létě. Konkrétně podtitulek „Rodiče pijí svařák a děti bruslí. Tak má vypadat idyla ve středu Mostu, kde se moc lidí venku nezdržuje“ v nás měl zřejmě vyvolat pocit jistoty a městské prosperity.

Vše krásné ale jednou končí, v tomto případě příliš brzy! To, co se odehrálo v realitě „našeho“ kluziště, je spíše zarážející. Kvůli kluzišti, které město v celkové hodnotě vyšlo zhruba na čtyři miliony korun, muselo padnout celkem osm vzrostlých zdravých borovic v parku mezi magistrátem a hotelem Cascade (dříve Murom). Tím akce zdaleka neskončila. Vše pokračovalo zpožděným otevřením kluziště. Jeho provoz tak začal až 5. prosince 2017. A skončil 14. února 2018, přičemž o stálém provozu se hovořit nedá. Proč? Dle Městské policie Most se vandal na sklonku roku 2017 pokusil o krádež kabelů. Příběh je o to smutnější, že se tak stalo našim strážníkům doslova přímo před očima (naproti kluzišti je totiž jejich služebna). A to nemluvíme o častých technologických přestávkách.

A jaký je výsledek? Magistrát města Mostu zaplatil za ledovou „legrácku“, která fungovala necelé dva a půl měsíce, poměrně zajímavou částku – bezmála čtyři miliony našich korun. A navíc obětoval osm vzrostlých borovic. Když už využití na zimu bylo zanedbatelné, tak jaké bude využití plochy na léto? Město stále hledá.

Tak co? Nemyslíte, že by se čtyři miliony daly utratit lépe a investice by měla mít delší trvání než necelých jedenáct týdnů?

Sdružení Mostečané Mostu (SMM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…