SPD: V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den rodiny

17.05.2021 15:48

V roce 1993 Valné shromáždění OSN rozhodlo, že počínaje rokem 1994 bude každoročně 15. květen vyhrazen Mezinárodnímu dni rodin. V Česku se 15. květen slaví jako významný den od roku 2006.

SPD: V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den rodiny
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Hnutí SPD považuje podporu pracující tradiční rodiny, ve které táta s mámou vychovávají děti, za jednu ze svých priorit. Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme v  České republice jako záruku své budoucnosti, a proto si tradiční rodina od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu, neboť není jiná záruka vedoucí k budoucí prosperitě naší země. Naše děti budou těmi, kteří po ukončení svého vzdělání vedoucí k přípravě na jejich zastávanou profesi převezmou otěže řízení naší republiky.

Tradiční rodina tak zůstává nenahraditelným prostředím, kde se nejsnáze a nejspolehlivěji stává z dítěte společenský a tvořivý člověk. V rámci tohoto období by měli rodiče svou výchovou u dětí rozvíjet jejich zdravý úsudek, vést je k národní hrdosti, ke kladnému vztahu ke vzdělání a práci a k úctě ke starším osobám. Nechceme, aby rodiče vychovávali naše děti podle doporučení a příruček Evropské unie, podporující sluníčkářskou gender homosexualistickou ideologii, a tím u nich potlačovali jejich mužské a ženské role.

Rodiny musí mít jistotu, že mít děti a řádně pracovat je to, co od nich stát očekává a na oplátku jim zabezpečí prožít plnohodnotný život. Mladé rodiny, které se rozhodnou mít děti, se tak v mnoha případech musí vyrovnat s ekonomickým a sociálním propadem. Podmínky pro spokojený život rodin tedy musí výrazně podporovat stát, aby založení rodiny nebylo spíše trestem než radostí.

Hnutí SPD je si plně vědomo, že soudržná a fungující vícegenerační rodina je nenahraditelnou základní konstituční jednotkou společnosti a naše děti jsou její budoucností. Bez fungujících a silných rodin jako společnost a stát dlouhodobě nepřežijeme, a proto jsme přišli s konkrétními návrhy, jak pomoci našim pracujícím rodinám vychovávajících děti. Konkrétně se jedná o celou řadu benefitů: manželské půjčky, řada daňových úlev včetně slev na dani na děti, podpora bydlení rodin a další. Více informací najdete na našich webových stránkách (www.rodinanaprvnimmiste.cz).

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.