SPD: V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den rodiny

17.05.2021 15:48

V roce 1993 Valné shromáždění OSN rozhodlo, že počínaje rokem 1994 bude každoročně 15. květen vyhrazen Mezinárodnímu dni rodin. V Česku se 15. květen slaví jako významný den od roku 2006.

SPD: V sobotu jsme si připomněli Mezinárodní den rodiny
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Hnutí SPD považuje podporu pracující tradiční rodiny, ve které táta s mámou vychovávají děti, za jednu ze svých priorit. Podporu pracujících rodin s dětmi vnímáme v  České republice jako záruku své budoucnosti, a proto si tradiční rodina od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu, neboť není jiná záruka vedoucí k budoucí prosperitě naší země. Naše děti budou těmi, kteří po ukončení svého vzdělání vedoucí k přípravě na jejich zastávanou profesi převezmou otěže řízení naší republiky.

Tradiční rodina tak zůstává nenahraditelným prostředím, kde se nejsnáze a nejspolehlivěji stává z dítěte společenský a tvořivý člověk. V rámci tohoto období by měli rodiče svou výchovou u dětí rozvíjet jejich zdravý úsudek, vést je k národní hrdosti, ke kladnému vztahu ke vzdělání a práci a k úctě ke starším osobám. Nechceme, aby rodiče vychovávali naše děti podle doporučení a příruček Evropské unie, podporující sluníčkářskou gender homosexualistickou ideologii, a tím u nich potlačovali jejich mužské a ženské role.

Rodiny musí mít jistotu, že mít děti a řádně pracovat je to, co od nich stát očekává a na oplátku jim zabezpečí prožít plnohodnotný život. Mladé rodiny, které se rozhodnou mít děti, se tak v mnoha případech musí vyrovnat s ekonomickým a sociálním propadem. Podmínky pro spokojený život rodin tedy musí výrazně podporovat stát, aby založení rodiny nebylo spíše trestem než radostí.

Hnutí SPD je si plně vědomo, že soudržná a fungující vícegenerační rodina je nenahraditelnou základní konstituční jednotkou společnosti a naše děti jsou její budoucností. Bez fungujících a silných rodin jako společnost a stát dlouhodobě nepřežijeme, a proto jsme přišli s konkrétními návrhy, jak pomoci našim pracujícím rodinám vychovávajících děti. Konkrétně se jedná o celou řadu benefitů: manželské půjčky, řada daňových úlev včetně slev na dani na děti, podpora bydlení rodin a další. Více informací najdete na našich webových stránkách (www.rodinanaprvnimmiste.cz).

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.