STAN: Naše požadavky k výstavbě nové krajské nemocnice byly vyslyšeny

17.06.2019 22:30

Požadavky zastupitelů STAN byly z pozice krajského koaličního partnera po více než čtvrt roce vyslyšeny. Výčet závazných argumentů definovaných STANEM na počátku dubna pro podporu výstavby nové krajské nemocnice tak nabírá na reálných obrysech.

STAN: Naše požadavky k výstavbě nové krajské nemocnice byly vyslyšeny
Foto: STAN
Popisek: STAN

“Vítáme, že se koaliční partneři shodli na požadavcích, které STAN navrhnul již 5.4. a které považujeme za rozumné a odpovědné ve vztahu ke Zlínskému kraji a jeho občanům. Za tímto účelem vydal STAN výčet konkrétních závazných požadavků  prostřednictvím tiskové zprávy.  Tyto klíčové podmínky jsme definovali s ohledem na kvalitu života všech občanů Zlínského kraje. Mezi jednu z priorit požadavků patří okamžitá revize budofucích nákladů na zabezpečení dopravní obslužnosti Zlínského kraje, zejména u veřejné linkové autobusové dopravy.  K dnešnímu dni se k tomuto požadavku připojili i další koaliční partneři KDU-ČSL, ODS a hnutí ANO. Věříme, že bude odhlasována nejen nová krajská nemocnice, ale díky zapracování těchto požadavků do krajských dokumentů se v budoucnu zlepší zdravotní péče i pro obyvatele Kroměřížska, Vsetínska a Uherskohradišťska," řekl Petr Gazdík, krajský předseda STAN.

STAN reaguje na vyjádření Jiřího Čunka ke spolupráci s  koaličním partnerem hnutím ANO:  “Pokud na tom bude hnutí ANO trvat, tak vlastně zrušíme integrovaný dopravní systém, a tím ušetříme značné prostředky,” řekl hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) pro Český rozhlas Zlín.

Zastupitelé STAN velmi důsledně zvažovali  a hodnotili klady a zápory všech variant vedoucích ke zlepšení zdravotní péče ve Zlínském kraji. Tedy jak rekonstrukci stávající nemocnice, tak výstavbu nové nemocnice. "Výstavba nové nemocnice vytvoří špičkové pracoviště bez dlouhodobého omezení provozu stávající nemocnice a tedy kvality a komfortu pacientů.  Zastupitelé STAN se také přiklání k tomu, aby řešení situace zlínské Baťovy nemocnice bylo přijato co nejdříve a kraj tak nemusel dávat ročně více než 100 milionů korun do nezbytných oprav již dožívajícího areálu," doplňuje Petr Gazdík.

Zastupitelé STAN vyzývají zastupitele napříč politickým spektrem, aby přestali politikařit na úkor zdraví občanů Zlínského kraje.

Tématem nové krajské nemocnice se krajští zastupitelé zabývali i toto pondělí (17.6.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…