STAN: Podpoříme výstavbu nové nemocnice na Zlínsku

13.04.2019 7:30

Stanovisko a podmínky STAN pro novou nemocnici na Zlínsku

STAN: Podpoříme výstavbu nové nemocnice na Zlínsku
Foto: STAN
Popisek: STAN

Zastupitelé hnutí STAN vyjadřují podporu pro výstavbu nové krajské nemocnice, kterou však podmiňují splněním několika klíčových podmínek, koncipovaných s ohledem na kvalitu života všech občanů Zlínského kraje. K nejdůležitějším požadavkům ze strany krajského klubu STAN patří dovyjasnění financování a koncepce následného provozu nové plánované krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Další prioritou je zajištění dostupné akutní péče pro všechny obyvatele Zlínského kraje.


Výčet konkrétních závazných argumentů zastupitelů hnutí STAN:

  •     Zařazení do smluvních dokumentů, že vlastníkem nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích bude Zlínský kraj, případně jím zřízená  společnost se 100% majetkovou účastí Zlínského kraje.
  •     Jasné definování návazností, spolupráce a rozsahu péče u zbývajících okresních nemocnic v Kroměříži, Vsetíně a v Uherském Hradišti.
  •     Okamžité zajištění zlepšení personální politiky a komunikace se zaměstnanci v Krajské nemocnici T. Bati.
  •     Příjmutí opatření a garance poskytování kvalitní zdravotní péče v plné šíři bez jejího omezení v Krajské nemocnici T.Bati a to po celou dobu výstavby nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích.
  •     Přesunutí nové nemocnice do Zlína-Malenovic způsobí vzdálení dostupnosti životně důležité péče v iktových situacích (infarktech) pro více než 143 tisíc obyvatel Zlínska, Valašska, Vsetínska a Rožnovska. Na tuto situaci musí Zlínský kraj zareagovat ve Vsetínské nemocnici pořízením nové Magnetické rezonance, Iktového centra a modernizace chirurgického pavilonu  ve Vsetínské nemocnici.
  •     Nastavení financování výstavby i provozu nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích, aby nedošlo k zásadnímu omezení investic a provozních výdajů ve všech ostatních oblastech správy Zlínského kraje, zejména ve školství, dopravě a sociální oblasti.
  •     Okamžitá revize budoucích nákladů na zabezpečení dopravní obslužnosti Zlínského kraje, zejména u veřejné linkové autobusové dopravy. V oblasti vlakové dopravy je již v tuto chvíli možné meziročně měnit výkony dopravců dle potřeb Zlínského kraje, což bylo zapracováno na základě připomínek zastupitelů a radních za hnutí STAN.
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě