STAN: Podporujeme spuštění Ústředního krizového štábu. Vláda nezvládá situaci a hazarduje se zdravím lidí

15.09.2020 12:35

Poslanci klubu hnutí Starostové a nezávislí podporují obnovení činnosti Ústředního krizového štábu. Situace v Česku začíná být nepřehledná, narůstá počet infikovaných, a není jasné, kdo boj s krizí řídí.

STAN: Podporujeme spuštění Ústředního krizového štábu. Vláda nezvládá situaci a hazarduje se zdravím lidí
Foto: STAN
Popisek: STAN

Zatímco ministr zdravotnictví svolává Ústřední epidemiologickou komisi, premiér zase řídí jiný krizový orgán: Radu pro zdravotní rizika.

„Vládnou nám zmatkující papaláši. Pan premiér upravuje pravidla podle toho, jak na opatření nahlíží jeho „bublina“ na sociálních sítích. Je načase, aby sestoupil z piedestalu domnělého spasitele nás všech a aktivoval krizový štáb, který je pro tyto situace určen, a který je schopen nás z té krize dostat,“ apeluje předseda poslaneckého hnutí STAN Jan Farský.

Anketa

Mělo by Česko stavět další bloky jaderných elektráren?

89%
11%
hlasovalo: 8771 lidí

Alarmující je pak selhání nástroje Chytré karantény. „Když vláda zaváděla EET, všichni živnostníci se museli novému nástroji přizpůsobit. A když má vláda zajistit Chytrou karanténu, začne po čtyřech měsících nakupovat počítače a řešit připojení k internetu?“ připomněl Farský.

STAN zároveň odmítá plošnou dávku pět tisíc korun pro seniory, tzv. „rouškovné“ a předkládá vlastní návrh podpory pro samoživitele.

„Nesouhlasíme s tím, aby byla částka vyplácena plošně, a proto nepodpoříme schválení tohoto bodu v prvním čtení. Chceme, aby bylo „rouškovné“ vypláceno pouze potřebným, kteří mají nízké penze. Vláda zcela zapomněla na samoživitele, na které krize dopadla nejvíce, a na rodiny s dětmi. Proto předkládáme návrh zákona, na základě něhož by samoživitelé dostali částku 6000 korun na dorovnání výpadků způsobených koronavirovou krizí,“ konstatovala poslankyně Věra Kovářová.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…