STAN: V roce 2013 jsme hospodařili vyrovnaně

01.04.2014 9:52

Starostovské hnutí hospodařilo i v roce 2013 šetrným způsobem a v zákonném termínu odevzdalo do Poslanecké sněmovny Výroční finanční zprávu za rok 2013 včetně ověření účetnictví zprávou nezávislého auditora s výrokem bez výhrad.

STAN: V roce 2013 jsme hospodařili vyrovnaně
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Přestože na rok 2013 nebyly plánované žádné pravidelné volby, hnutí dokázalo i při neočekávaných předčasných volbách udržet vyrovnané hospodaření. Do nového roku 2013 vstoupilo se zůstatkem na účtu 5,7 mil. Příjmy hnutí v r. 2013 dosahovaly částku 24,84 mil. Kč a náklady 25,65 mil. Kč. K úhradě rozdílu mezi příjmy a náklady byl použit přebytek hospodaření nevolebního roku 2011 (přebytek hospodaření v r. 2011 činil 12 mil. Kč a kryl i zvýšené náklady r. 2012).

„Jakkoli měl být rok 2013 rokem nevolebním, již postup Karla Schwarzenberga do druhého kola prezidentských voleb přinesl zvýšené, byť radostné výdaje. Největší položku výdajů pak představovaly náklady na předčasné parlamentní volby,“ uvedl Petr Gazdík, který zprávu připravoval ještě jako odstupující předseda hnutí.

Podstatnou část příjmů tvořily dary od strany TOP 09 (přes 14,7 mil. Kč), které STAN získává dle schválených smluv o spolupráci se stranou TOP. Zároveň hnutí darovalo straně TOP 09 podle stejných pravidel částku přesahující 12 mil. Kč. Zbylé příjmy hnutí tvořily vlastní příjmy od státu, dary členů, podporovatelů a členské příspěvky. Výdaje zahrnovaly dominantně právě volební náklad, provozní náklady krajských organizací a hlavní kanceláře hnutí (krajští tajemníci a příspěvky krajům). Pro letošní rok budou podstatnou část výdajů tvořit náklady komunálních voleb, v nichž hnutí hodlá podpořit členy a registrované příznivce obhajující mandát získaný v předchozích komunálních volbách 2010, příp. ty, kteří se o mandát od voličů budou ucházet poprvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…