STAN: Vláda nechce zamezit politickým trafikám, pouze to předstírá

28.01.2015 13:21

Podle deníku Právo chce vláda hodit pod stůl návrh zákona, který by zamezil tzv. politickým trafikám, a který se sama zavázala předložit. Vysloužilí politici tak budou moci být i nadále dosazováni do funkcí ředitelů a členů dozorčích rad státních a polostátních firem. Hnutí Starostové a nezávislí to považuje za nepřijatelné a vyzývá vládu, aby splnila své sliby.

STAN: Vláda nechce zamezit politickým trafikám, pouze to předstírá
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Vláda v tuto chvíli při výběru členů dozorčích rad využívá svůj personální výbor.  O žádném odpolitizování se nedá mluvit, koalice se stejně dohodne, koho a do jaké dozorčí rady pošle. Pokud tedy vláda skutečně odmítne připravit zákon proti politickým trafikám, k jehož přípravě se dobrovolně zavázala, až tolik mě to nepřekvapí,“ říká 1. místopředseda STAN Petr Gazdík.

Podle Jana Farského (klub TOP 09 a Starostové) je Sobotkova vláda pouze „vládou předstírání“. „Vláda si paradoxně drží vysokou popularitu a důvěryhodnost. A vlastně to není nic překvapivého.

Hodnocení je o dojmech a Sobotkova vláda sází na dojem. Ostatně díky dobrým výsledkům Nečasovy vlády si může dovolit Sobotkova vláda předstírat i s minimálními výsledky,“ dodává Farský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…