STAN: Vyzýváme ministryně financí a práce a sociálních věcí ke schůzce k důchodové reformě

22.08.2018 15:57

Při dnešním hlasování o zvyšování důchodů se poslanci hnutí STAN přikloní k senátní verzi návrhu zákona, která zvýší důchod všem, kteří pobírají penzi více než 25 let, nikoliv tedy k verzi vládní.

STAN: Vyzýváme ministryně financí a práce a sociálních věcí ke schůzce k důchodové reformě
Foto: STAN
Popisek: STAN

„V době ekonomického růstu si přilepšení zaslouží i naši senioři. Proto dnes podpoříme senátní verzi zákona, která se nám vůči penzistům zdá spravedlivější. Na druhou stranu ale cítíme odpovědnost za stabilitu sociálního systému - tedy za to, aby důchodci nezchudli v době, kdy se ekonomice přestane dařit,“ říká předseda poslaneckého klubu hnutí STAN Jan Farský. Hnutí STAN proto zároveň vyzývá ministryně financí a také práce a sociálních věcí ke schůzce, na které by s nimi zástupci STAN prodiskutovali další osud penzijního systému.

„Na této schůzce budeme chtít slyšet, jak vláda hodlá plnit své programové prohlášení a zajistit udržitelnost důchodového systému i pro další generace. Považujeme za alarmující, že minulá vláda pouze zrušila alespoň částečnou penzijní reformu, se svou vlastní ale nepřišla vůbec,“ vysvětluje předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Hnutí STAN tímto vyzývá českou vládu, aby urychleně vytvořila a svolala komisi, která - v jasně stanoveném časovém limitu, nikoliv v řádu let - navrhne řešení důchodové reformy Zároveň STAN trvá na tom, že právě otázku penzijního systému by měla vláda diskutovat i s opozicí.

„Jen tak bude mít jakýkoliv zásah do penzijního systému šanci, že se nebude rušit s každou novou vládou,“ dodává 1. místopředseda STAN Vít Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…