STAN: Zdržme se všichni vyjádření, která mohou ovlivnit nezávislou práci justice

04.12.2019 16:30

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zrušil zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo. Podle zástupců hnutí STAN musí nyní nezávisle, bez jakéhokoli ovlivňování pracovat orgány, které k tomu mají zákonné pověření.

STAN: Zdržme se všichni vyjádření, která mohou ovlivnit nezávislou práci justice
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Od počátku jsme říkali, že v tomto případě je podezřelý premiér České republiky, a tudíž by věc měl posoudit nezávislý soud. Vyzýváme, aby toto rozhodnutí nebylo nikým zpochybňováno a nebyly tak podrývány základy právního státu. Andrej Babiš se musí zdržet veškerých kroků směrem ke státnímu zastupitelství a policii, které by mohly zavdávat pochybnosti o rovném a nestranném procesu. Zpochybňování rozhodování orgánů činných v trestním řízení by byl pro českou justici krok do hrobu. Naše justice naopak potřebuje získat zpět důvěru v očích veřejnosti,“ vyzývá k opatrnosti předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

„Poslední půl rok neřeší novináři, poslanci i vláda nic jiného než osobní problémy Andreje Babiše. Naše země potřebuje změny. Potřebuje pomoci v rozvoji strukturálně postiženým regionům, potřebuje komplexní modernizaci školství nebo sociálního systému, potřebuje zjednodušení státní správy a její digitalizaci. Potřebuje naši zemi konečně přizpůsobit 21. století. Bohužel ale vláda veškerou energii vkládá do bránění soukromých zájmů premiéra, utápí se v jeho kauzách. Voláme po změně, ale přes hluk kolem Andreje Babiše nás nikdo neslyší,“ upozornil 1. místopředseda Jan Farský.

„Premiér by měl zvážit, zda by nebylo na místě, po těchto kauzách odstoupit ze své funkce a umožnit tak vytvoření vlády, která se bude věnovat skutečným problémům občanů České republiky,“ dodává Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.