Sabongui (TOP 09): Tělocvik nemá učit chemikář, chci lepší dotace pro učitele tělocviku

18.09.2014 18:15

Každá hodina tělocviku je pro děti velmi důležitá. Ještě důležitější však je, aby ji vedl kvalifikovaný pedagog.

Sabongui (TOP 09): Tělocvik nemá učit chemikář, chci lepší dotace pro učitele tělocviku
Foto: wikipedia.org
Popisek: Renata Sabongui

Kandidátka na senátorku za Prahu 10 Renata Sabongui bude prosazovat, aby horní komora podpořila ty učitelské obory, které přinesou do základních škol opravdu kvalifikované učitele tělocviku. Nyní se totiž stává, že je mnohdy nahrazují pedagogové specializující se na zcela jiné obory.

„Podporuji pro české děti hodinu tělocviku navíc, ale bez dobrých učitelů, kteří mají sami ke sportu vztah a motivují děti, to nebude mít velký význam. Není možné dětem hodit balon a říct, ať si hodinu hrají a pak to vydávat za hodinu tělocviku,“ říká Renata Sabongui, kandidátka TOP 09 a Starostů na senátorku Prahy 10, která je dlouholetou propagátorkou Pilates v ČR. Podle ní je velmi důležité upozornit veřejnost na to, že českým dětem chybí pohyb a pokusit se to změnit.

Doplňovací volby do Senátu se konají na Praze 10 už za 2 dny v termínu 19. - 20. 9.

Více informací o Renatě Sabongui je k dispozici na:  www.novasenatorka.cz

Podle statistik VZP trpí obezitou až 30 procent českých školáků. Už dnes mají děti problémy s pohybovým aparátem, vychýlením páteře, civilizační choroby a hrozí jim psychické potíže, které mohou končit paradoxně až mentální anorexií. „Děti se musí hýbat, aby mohly zdravě růst. Pohyb je pro jejich zdravý výboj naprosto klíčový.  Do budoucna je podstatné, aby si pohyb také oblíbily a nezraňovaly se při něm. Proto je tak potřeba kvalitní vedení těchto hodin už na základních školách,“ říká Sabongui.

Ve výsledku to bude znamenat, že děti pravidelný pohyb do budoucna ochrání před nemocemi a nabídne jim současně možnost, jak kvalitně trávit volný čas. „Chci posílit vzdělání budoucích učitelů tělocviku. Tento předmět musí mít stejný význam jako ostatní předměty, rozhoduje totiž o zdraví dětí a budoucí kvalitě jejich života. Jen zapálený učitel získá dítě k radosti z pohybu,“ dodala Renata Sabongui.

Je rozhodnuta se v případě zvolení zasadit v rámci senátních výborů o to, aby se na pedagogických a učitelských fakultách věnovala větší pozornost přípravě budoucích učitelů tělocviku. A také posílit dotacemi právě tento obor.

Renata Sabongui, kandidátka TOP 09 do doplňujících senátních voleb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině