Šarapatka (BPP): Není Šarapatka jako Šarapatka

29.01.2016 10:46

27. 1. 2016 jsem zde zveřejnil blog „Hysterie v Poslanecké sněmovně“, ve kterém jsem vyjádřil názor na téma hysterických reakcí okolo Zemanova vyjádření na besedě v Tišnově.

Šarapatka (BPP): Není Šarapatka jako Šarapatka
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Považuji toto prezidentovo vyjádření za jeden z jeho dalších bonmotů, nad kterým se nestojí zato příliš pozastavovat.

Naopak můj jmenovec Zdeněk Šarapatka, bývalý tajemník sociálně-demokratických premiérů, publicista a televizní moderátor, který byl po léta spojen se zemanovou ČSSD pupeční šňůrou, na prezidenta podal za jeho vyjádření trestní oznámení pro podezření, že „prezident republiky veřejně označil jako jednu z možností zbavení se předsedy vlády České republiky použití střelné zbraně“ a dále že „jeho obsah vzbuzuje zcela reálné podezření na spáchání trestného činu“.

Tak mne napadá, copak si asi tito pánové během své dlouhé spolupráce v Lidovém domě udělali? Napadla mě ale také jiná, jistěže poněkud spekulativní myšlenka. Co když se naopak oba pánové domluvili a Zdeněk Šarapatka dělá prezidentovi reklamu? Nic lepšího, než takové nesmyslné trestní oznámení, si totiž prezident Zeman pro své ještě větší zviditelnění ani nemohl přát.

K mému velkému překvapení jsem se však včera v MF DNES na straně 11 v článku komentátora MF Miroslava Koreckého „Kdo porazí Zemana? Jen Zeman“ dozvěděl, že jsem to byl já, kdo na prezidenta Zemana trestní oznámení podal.

Tato ukázka nevědomosti a ignorantství, kdy pracovník MF DNES nepovažoval za nutné si svá tvrzení ověřit, mne doslova šokovala.  Ať již se jednalo o nedbalost, hloupost nebo snad zájem mne poškodit, budu požadovat na deníku MF DNES odpovídající korekci a omluvu.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.