Scheinherr (Praha sobě): Jak to jde na Barranďáku?

12.06.2022 20:26 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k opravě Barrandovského mostu v Praze

Scheinherr (Praha sobě): Jak to jde na Barranďáku?
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

Rekonstrukce Barrandovského mostu je naplánovaná na hodinu po hodině přesně. A na hodinu přesně to tam i odsýpá. Tak jak jsme na tom?

Rampa ze Strakonické
Už pár dní neexistuje. Kompletně jsme dokončili demolici mostovky. Byla to neuvěřitelná rychlost. Zhotovitel to musel zvládnout. Potřebovali jsme co nejrychleji udělat Strakonickou opět plně průjezdnou. Původní podpěrné zdi jsme zařízli, očistili a nyní armujeme základy nové mostovky, to se následně zašaluje a vylije betonem.

Hlavní most
Vše několikrát týdně kontroluji osobně a několik dní jsme již pracovali nonstop, aby se vše stihlo. Je zvláštní pocit chodit v místech, kde denně jezdilo až 150 tisíc aut. Máme odfrézovanou vozovku. Nyní mostovku dočišťujeme až na beton hlavní nosné konstrukce od asfaltové izolace. Ta je velice pevná a musí se to dělat ručně.
Konečně jsme se zbavili i původních říms, kvůli kterým do Barranďáku zatékalo do předpjatých kabelů. Pro ty nové uvnitř mostu už připravujeme základy pro jejich natažení. Možná si všimnete, že se shora mostovky jsme dovnitř mostu provedli několik větších děr. Díky nim máme dostatečný prostor pro práce uvnitř.

Díky moc všem řidičkám, řidičům i lidem v MHD, ale i kolegům z TSK Praha a od zhotovitele. Jste skvělí a moc děkuju. Jsem pyšný, jak to společně zvládáme. Podpořte nás s Prahou sobgě podpisem. Chceme na skvěle naplánovanou rekonstrukci Barranďáku dohlížet i další čtyři roky.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.