Scheinherr (Praha sobě): Konečně přechody na Jiřáku

16.10.2021 22:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vyřešení bezpečnosti na frekventované pražské križovatce Vinohradské a náměstí Jiřího z Poděbrad

Scheinherr (Praha sobě): Konečně přechody na Jiřáku
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

Křižovatka Vinohradská a náměstí Jiřího z Poděbrad: skákání přes zídku a křiklavá červenobílá zábradlí. Přebíhání přes silnici a koleje z tramvajové zastávky. Motání se v podchodu, když se potřebujeme dostat na Žižkov, trhy na Jiřáku, nebo tramvajovou zastávku cestou z parku. S tím bude za měsíc konec. Před pár dny jsem tomu symbolicky pomohl i já cestou do práce.

Konečně zde přejdeme silnici jako v moderním městě a v Praze bude zase o jednu komplikaci pro chodce méně. Tentokrát v samotném srdci Vinohrad. Díky moc kolegům z městských částí, Janu Korseskovi z Prahy 2 a Ondřeji Rutovi, místostarostovi Prahy 3, za spolupráci.

S Prahou sobě neustále hledáme špunty, u kterých si chodci akorát klepou na čelo, když někam někam jdou. Kam dáme přechody, tam lidí chodí. Už se to několikrát potvrdilo. Proto přejdeme Legerovu mezi Vinohradskou a Muzejní oázou, „Chodníček smrti“ už je normální chodník, na Karlově náměstí už nemusíme do podchodu stejně jako na Florenci u autobusového nádraží. V ulici na Slupi se vedle sebe vejdou dva kočárky i člověk, co jde naproti.

Tyhle malé velké drobnosti dělají v našich ulicích hrozně moc. Budu rád za vaše další tipy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…