Schillerová (ANO): Stále platí, že chceme od vlády slyšet jasné kroky, jak bude bojovat s inflací

28.03.2022 11:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k aktuálním tématům diskuse s vládou Petra Fialy

Schillerová (ANO): Stále platí, že chceme od vlády slyšet jasné kroky, jak bude bojovat s inflací
Foto: Ministerstvo financí ČR
Popisek: Alena Schillerová

Zdravím vás, přátelé,

v drtivé většině podporujeme aktivity vlády v souvislosti s konfliktem na Ukrajině. Zároveň ale zdůrazňujeme, že se nesmí stát, aby se zapomnělo na problémy našich občanů, našich firem. Jedině tak je možné udržet sociální smír v naší zemi.

Důrazně odmítám jakékoli vykopávání příkopů mezi Čechy a Ukrajinci, kteří přicházejí do naší země ze své rozbombardované vlasti, aby si zachránili holé životy a životy svých dětí. I proto je udržení sociálního smíru tak důležité. Vláda se musí postarat o všechny lidi, kteří žijí na území naší země bez ohledu na to, jestli přišli z Ukrajiny, nebo se tady narodili.

Opakovaně nabízíme vládě pomocnou ruku a zkušenosti s celou řadou programů z covidové krize. Politikaření není na místě, a proto pojďme v této těžké době spolupracovat. Není to ani o nás, ani o vás. Je to o lidech, kteří žijí v této zemi.

Anketa

Má Markéta Pekarová Adamová vaši důvěru?

1%
98%
hlasovalo: 34542 lidí

Témat v uprchlické krizi, o kterých se chceme s vládou bavit, je několik a překvapuje mě, že stále chybí to hlavní, a to jakýkoli plán. Plán v oblasti bydlení, školství, zdravotnictví, ale třeba i v sociální oblasti. Chybí také plán na urychlení procesu vzdělávání, a především jeho uznávání. Čekají nás výrazné dopady do státního rozpočtu, jehož novela je bezpodmínečně nutná.

Stejně tak rozumíme nutnosti prodloužení nouzového stavu, který je hnutí ANO připraveno podpořit na měsíc. Od vlády ale budeme chtít kompletní krizový plán a strategii pro řešení nastalé uprchlické krize, a to nejen krátkodobý, ale i dlouhodobý. Měli bychom ho znát my i vy, bez výjimky.

A stále platí, že chceme od vlády slyšet jasné kroky, jak bude bojovat s inflací, kterou prohlubuje ruská agrese. ČNB ji očekává letos ve výši až 14 %. Drtivá většina evropských států přijala již konkrétní kroky, jako je snížení DPH, zastropování cen, dotace domácnostem a firmám. Naposledy se přidala Velká Británie a Německo. Těch států je již většina. U nás ovšem na konkrétní funkční opatření stále marně čekáme.

Opozice je od toho, aby vládu kontrolovala. Je to její povinnost. A já vás, přátelé, mohu ubezpečit, že hnutí ANO je nejen konstruktivní, ale také velmi důslednou opozicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…