Schillerová (ANO): Vláda nicneříkajících signálů, prázdných proklamací a hesel

22.05.2022 19:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě jižní Moravy.

Schillerová (ANO): Vláda nicneříkajících signálů, prázdných proklamací a hesel
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová

Zdravím vás, přátelé,

před týdnem jsem se připravovala na cestu do regionů jižní Moravy. Od voleb vůbec první cesta mezi vás, první příležitost si popovídat a také první možnost vyslechnout si vaše příběhy.

Samozřejmě jsem věděla, že se atmosféra ve společnosti zásadně změnila, že mnoho lidí, kteří ještě před rokem pohodlně vystačili se svým příjmem, má nyní existenční problémy. Ostatně s naší buldočí zarputilostí na to vládu upozorňujeme denně. A proto jsem čekala, že na místa setkání přijde opravdu hodně lidí. Skutečnost mi ovšem vyrazila dech. Přišlo vás tolik, že to naprosto předčilo mé nejtroufalejší představy.

Ještě teď cítím silné emoce, když si vzpomenu například na Znojmo, jak jsem stála mezi vámi a snažila se podat si ruku s každým z vás. To samé zažíval Andrej Babiš na znojemském náměstí o kus dál.

Ano, nálada ve společnosti se změnila. Svědčí o tom i množství mladých lidí, kteří dorazili, rodin, živnostníků.

Jako červená linka se na všech setkáních s vámi táhlo jedno jediné "vláda se na nás vykašlala". Vyslechla jsem nespočet vašich příběhů a zkušeností jak se dnes žije v zemi, kde vládne vláda pěti stran, vláda nicneříkajících signálů, prázdných proklamací a hesel, vláda promlčených kauz a dvojího metru. A bylo to velmi smutné poslouchání.

Pro mě osobně byly tyto dny silným důkazem, že stojí za to bojovat, přestože jako opozice se musíme potýkat se zvláštním přístupem vlády k parlamentní demokracii, jejíž principy jsou již měsíce plíživě pošlapávány. Neskutečně mě tato setkání s vámi nabila. Ano, budeme bojovat dál, a ano, budeme bojovat tvrději, jak jste nás často na setkáních vyzývali.

Vrátíme vám vaši naději a budoucnost.

Hezký víkend, přátelé.

Vaše Alena

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu