Sdružení Mostečané Mostu: Zoufalé osočení z korupce? Radní předsouvá své lidi s nahrávacími zařízeními

23.09.2015 13:10

Tiskové prohlášení opozičního Sdružení Mostečané Mostu:

Sdružení Mostečané Mostu: Zoufalé osočení z korupce? Radní předsouvá své lidi s nahrávacími zařízeními
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Dne 21. září 2015 vyšel v Mosteckém deníku článek s titulkem „Aféra v Mostě: Známí politici se snažili uplatit zastupitele vládnoucího hnutí.“ V článku je uvedeno, že se veřejní činitelé Sdružení Mostečané Mostu (SMM), ANO a KSČM pokusili uplatit zastupitele z hnutí Severočeši Most. V textu je citováno z nahrávky, kterou měl pořídit zastupitel právě z hnutí Severočeši Most.

V pokračování článku se vyjádřil radní Zelenka, že „rozhodnutí o nahrávce padlo poté, co hnutí bylo atakováno několika podobnými pokusy o získání přeběhlíků.“ Z uvedeného je zřejmé, že celá věc je zinscenovaná radním Zelenkou, který po rozpadu koalice ANO 2011 – KSČM – Severočeši Most cítí, že je jeho vedoucí pozice ve vedení města Mostu značně oslabena, neboť jemu podřízení radní a zastupitelé nechtějí nadále čelit jeho nátlaku. Radní Zelenka se obává ztráty „loajality“ a předsouvá své lidi s nahrávacími zařízeními, aby získali kompromitující materiál na ostatní členy Zastupitelstva města Mostu, čímž chce poté zdiskreditovat opozici a jiné politické strany či hnutí a jednotlivé zastupitele a upevnit si tak rozhodovací moc ve městě. Jednání radního Zelenky je pouhým projevem zoufalství nad ztrátou poslušnosti svých lidí. Rovněž poukazujeme na tendenčnost, jakým jsou jednotlivé články psány. Autor článků je již současně soudcem a bez bližšího zkoumání píše o podplácení a jiném trestním jednání. O objektivitě článků a důvodech, proč jsou takto psány, si každý udělá úsudek sám.

S ohledem na skutečnost, že se dle policejní mluvčí Ludmily Světlákové případem již zabývají policisté z oddělení hospodářské kriminality, nelze se k obsahu vyšlých článků blíže vyjadřovat. Jakmile bude celá věc policií objasněna, bude poskytnuto bližší vysvětlení. Podotýkáme, že se podobnými pokusy nenecháme zastrašit. Severočeši Most nemají jinou možnost, jak očernit SMM za správná rozhodnutí a kroky přijaté ve dvou předchozích volebních obdobích. Tento zinscenovaný útok je pro Zelenku jediná možná varianta.

Vyjadřujeme tímto otevřenou podporu a pomoc všem, kteří se již nechtějí podílet na diktátorském způsobu vedení města Mostu. Najděte odvahu u sebe a pomozte tak najít odvahu i druhým. My odvahu máme.

Klub zastupitelů zvolených
za Sdružení Mostečané Mostu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…