Sečkár (Svobodní): Velký listopadový svobodný úklid

08.11.2015 7:28

V sobotu 7. listopadu 2015 proběhl další úklid zeleně v Praze 4 v režii Svobodných Praha 4.

Sečkár (Svobodní):  Velký listopadový svobodný úklid
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Zatímco někteří možná slavili výročí výstřelu z Aurory, Svobodní Praha 4 vyrazili uklízet Krčskou Habrovku. Předsevzali jsme si dva úklidy ročně, zatím se to daří.

Před akcí nás jako obvykle provázely pochyby, zda vůbec bude, co v na první pohled docela čistém lese sbírat. Později se přidaly i starosti, zda bude nežádoucí odpad vidět pod listím, které v posledních dnech houfně opouštělo podzimní stromy. Vše navíc umocnila objednávka kontejneru, se kterým nám velmi pomohla paní Eva Šimková z ÚMČ Praha 4 a ochotný pan Snížek z firmy VS-Ekoprag. Zvládneme ho vůbec naplnit?

Jako obvykle se však obavy ukázaly liché. I přes menší počet účastníků byl za tři hodiny práce kontejner opět důstojně zaplněn. Tradičně jsme se museli sami sebe ptát, jak se vůbec některé věci, jako například rozměrné, těžké a špatně přenositelné umakartové desky, vůbec doprostřed lesa dostaly? Komu to stálo za tu práci? Nepřekvapily naopak pozůstatky po tábořištích bezdomovců a bohužel i narkomanů. Pomohla nám tak i hlídka Městské Policie, která z jedné takové černé skládky zajistila a odvezla tři injekční stříkačky.

Určitě se nám nepodařilo posbírat všechno, ale Habrovce a Zámeckému parku v Krči je o pořádnou porci odpadků lépe. Snad to alespoň nějakou dobu vydrží. Nyní se naše úklidová divize uloží k zaslouženému zimnímu spánku, ale na jaře nás opět můžete někde v Praze 4 čekat.

>>> Fotogalerii z akce naleznete zde <<<

Ing. Alois Sečkár

  • Svobodní
  • Volby za námi, práce před námi...
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…