Seďa (ČSSD): Co hrozí pacientům Uherskohradišťské nemocnice

11.08.2020 13:02

To, co předvádí pan hejtman Zlínského kraje v rámci propagandy pro výstavbu nové nemocnice v Malenovicích si nezadá s propagandou před rokem 1989.

Seďa (ČSSD): Co hrozí pacientům Uherskohradišťské nemocnice
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Naše nemocnice je na rozdíl od dalších nemocnic zřizovaných Zlínským krajem v zisku a proto si může dovolit investovat. A to nejen do nemovitostí, přístrojového vybavení, ale i do personálu. Stěžejním tématem letošních krajských voleb je plánovaná výstavba nové nemocnice v Malenovicích. Kdo by nechtěl novou nemocnici, je základním programem pana hejtmana a jeho Lidové strany. Přitom právě on navrhuje fúzi všech nemocnic a centralizaci zdravotní péče. Což je ovšem krajně nevýhodné nejen pro Uherskohradišťskou nemocnici, ale zejména pro její pacienty.

Kvalita a dostupnost zdravotní péče jsou podstatné pro každého pacienta. Pokud nastane fúze nemocnic, pak zisk naší nemocnice a její rezervy zhltnou ostatní nemocnice ke krytí svých ztrát. Již dnes hospodaří se ztrátou a platby po lhůtách způsobují horší vyjednávací pozici s dodavateli léků či zdravotnických přístrojů a materiálu. A také, pokud se nakonec bude nová nemocnice stavět, pak ta spolkne veškeré finanční prostředky z účtu Uherskohradišťské nemocnice. Takže i ona se nakonec dostane do ztráty a budou se zavírat některá oddělení, tak jak tomu je u ostatních nemocnic.

Anketa

Podporujete záměr EU, aby muž musel být dva měsíce povinně na rodičovské dovolené (Jinak by se zkrátila doba čerpání) ?

hlasovalo: 9768 lidí

A pacienti těchto zrušených oborů budou muset cestovat za ošetřením jinam. Nedostatek peněz bude mít negativní vliv i na oceňování lékařů a zdravotních sester. Nehledě na plán KDU-ČSL, centralizovat zdravotní péči v nové Malenovické nemocnici, která má stáhnout nejlepší zdravotní personál z jiných nemocnic. Tím dojde k poklesu kvality a zejména dostupnosti zdravotní péče pro současné pacienty naší nemocnice.

Právě souběh výstavby nové nemocnice a plánované fúze krajských nemocnic způsobí obrovskou zadluženost zdravotnictví ve Zlínském kraji a zastavení všech investic. Opravdu si občané neuvědomují, že centralizace nemocnic ohrozí kvalitu a dostupnost zdravotní péče pacientů, kteří se léčí v Uherskohradišťské nemocnici, a.s. Tohle přece nemohou chtít ani voliči KDU-ČSL. Ovšem nejhorší na tom je, že ani současné vedení naší nemocnice se nepostaví proti tomuto devastujícímu záměru hejtmana a současné rady Zlínského kraje. Prostě proto, že se bojí o svá manažerská místa.

Pokud chceme zastavit hazardování se zdravotní péčí, je třeba jít k volbách a nepodporovat strany současné koalice ve vedení Zlínského kraje. Vždyť budeme rozhodovat nejen o kvalitě a dostupnosti zdravotní péče pro sebe, ale zejména pro své děti a vnoučata.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…