Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích šestý: Bezkoncepční nákupy budov

18.09.2022 10:54

Město se má především starat o svůj majetek a ten zvelebovat. Chátrající majetek nejen nevynáší a nejde jej využívat, ale oddalování oprav vede ke zdražování. A to nejen dnes, když se inflace blíží k 20 procentům.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích šestý: Bezkoncepční nákupy budov
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Radnice se rozhodla bez konkrétní představy využití a zejména ekonomické udržitelnosti koupit bývalou budovu Komerční banky a komplex Františkánského kláštera. Osobně nemám nic proti kupování nemovitostí, pokud tato koupě je v koncepci města. Ale takto radniční koalice neuvažuje.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Bývalou budovu KB město koupilo pro potřeby městských úředníků, protože se městu již nechce opravovat střechu budovy v Revoluční ulici. Tuto budovu chce prodat a z výtěžku investovat do modernizace budovy bývalé KB. No se to kupuje, když jde o peníze daňových poplatníků.

Město také koupilo budovy Františkánského kláštera, kde v současné době sídlí okresní archív. Jeho pronájem brzy skončí, a pak město bude zvažovat, co s provozně nákladným areálem. Zřejmě půjde nakonec o prostory pro kulturní vyžití občanů. Těch ovšem město má požehnaně a hledá zájemce pro jejich využití.

Základní otázkou je, proč radniční koalice kupuje další nemovitosti, když se sama nedokáže postarat o nemovitosti stávající. Jako příklad uvedu komplex Staré radnice či budovu bývalé Okresní vojenské správy. Dále jsou nevyužívány budovy v bývalých kasárnách, v kterých byla již před lety revitalizace zastavena. Přitom tyto budovy včetně objektu bývalé věznice nadále chátrají a nejsou smysluplně či komerčně využívány.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…