Seďa (ČSSD): Pokud se přemýšlí, pak lze za málo peněz poskytnout hodně muziky

22.04.2017 14:57

Parkování není problém pouze města Uherské Hradiště. Nicméně regulace dopravy v centru je důležitá, tak jako stoprocentní využívání současných parkovacích ploch.

Seďa (ČSSD): Pokud se přemýšlí, pak lze za málo peněz poskytnout hodně muziky
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Situace s parkováním je na mnohých místech ve městě neúnosná a rozhodně korunové parkovné v centru města nepomohlo. Nedávno ve Zpravodaji města slíbil pan starosta 200 nových parkovacích míst na sídlišti Štěpnice, a to zřejmě jako důsledek opoziční kritiky za nevybudování nadzemního parkoviště firmou MANAG. Proto také město rozhodlo zpětně odkoupit současné parkoviště u nákupního střediska. Nicméně chci připomenout studii, která hovoří o řešení parkování na sídlišti, ale zejména ve finanční režii občanů. Což bylo v minulosti opozicí notně a dnes se ukazuje i oprávněně kritizováno.

Přitom pokud se přemýšlí, pak lze za málo peněz poskytnout hodně muziky. Stačí například opravit současné zpevněné plochy parkoviště, nalajnovat místa pro stání a ejhle, hned se počet parkovacích míst zvýší. A netýká se to pouze parkoviště ve Štěpnicích na pozemku p.č. 544/238, ale také dalších parkovišť na tomto sídlišti i v tolik opomíjené Staré Tenici, kde na pozemcích p.č.1059/52 a 1059/54, které patří městu, jsou umístěny parkovací plochy, ovšem ve velmi špatném technickém stavu. Podobně lze ve městě nalézt několik takovýchto parkovacích ploch, které lze za nízké finanční náklady opravit a označit. Připomínám i velké a v dopoledních hodinách vždy nevyužité parkoviště u kina Hvězda, které by bylo potřeba nově nalajnovat.

Předpokládám, že si tyto rady vezme současná radniční koalice k srdci a zlepší dostupnost a kvalitu parkovacích ploch ve městě. A bylo by poté vhodné sdělit veřejnosti, o kolik parkovacích míst se zvýšily kapacity současných parkovišť a to za velmi nízké náklady města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…