Seďa (ČSSD): Proč starosta města napadá opozičního zastupitele?

03.01.2018 10:31

Ano, blíží se komunální volby a pan strarosta Blaha, který je nyní i poslancem, se obává, že jej jeho kauzy doženou. Proto nesnáší věcnou kritiku a začíná i oosbně útočit. Že se nestydíte pane poslanče...

Seďa (ČSSD): Proč starosta města napadá opozičního zastupitele?
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Nebylo zvykem, aby v názorech zastupitelů byl některý člen ZM osobně napadán. Existují totiž pravidla, které si určil pan starosta a sám je nyní porušuje. Osobní kritika mi nikdy nevadila, kdyby se ovšem zakládala na pravdě. Takže pana starosto Blaho, ještě jednou.

Město pod vším vedením prohospodařilo dotace z Evropské unie, které mohlo věnovat tolik potřebným investicím v dopravě, která každodenně kolabuje. Nevyřešil jste ani parkování na sídlištích, ani v centru města. Naopak takzvané „měkké“ dotace zatěžují městský rozpočet a problémy Uherského Hradiště odsunuly na vedlejší kolej. Vždyť každoročně nejste schopen realizovat plánované investiční akce a kdyby nebylo tlaku opozice, tak nezrealizujete ani rekonstrukci ZUŠ.

A aby bylo jasno, jako poslanec parlamentu jsem od roku 2002 pomohl do našeho města „přinést“ dotace za téměř miliardu korun. Připomenu, že bez mé aktivity by tu nebyla revitalizace bývalých kasáren ve vzdělávací zónu, ani chráněné bydlení. Pomohl jsem zrekonstruovat Havlíčkovu ulici. A tak bych mohl pokračovat. Ono pane starosto je dnes velmi v oblibě chlubit se cizím peřím.

Jinak souhlasím, že obě  vámi zmíněné  investice, a to jak aqvapark, tak Rochus park, jsme nepodporovali, ale pouze z důvodu  finanční náročnosti a netransparentnosti. Tisíce závad, které jsou dnes předmětem soudních sporů, jdou na vrub vám a vaší radniční koalici. Taktéž dělení investice na tři „etapy“ je spíše otázkou orgánů činných v trestním řízení než sporem koalice a opozice. A těch vašich průšvihů bych mohl jmenovat daleko více. Například Nové Štěpnice, kde se schyluje k další soudní při. Namísto toho, aby jste se poctivě věnoval jedné placené funkci, tak pouze útočíte na opozičního zastupitele. Opravdu se nestydíte?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce