Seďa (ČSSD): Sociální demokraté hájí slušný a aktivní život našich seniorů

01.08.2017 18:43

Seniorů je v naší populaci velký počet, nicméně jejich zájmy hájí pouze sociální demokracie. Vždy, když jsou u moci pravicové strany či hnutí, tak se snaží naše seniory okrást a zhoršit jim životní úroveň.

Seďa (ČSSD): Sociální demokraté hájí slušný a aktivní život našich seniorů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Současná vláda napravila chyby pravice a prosadila zastropování věku odchodu do důchodu na 65 let a opakovaně zvýšila důchody. Prosadili jsme pomoc lidem, kteří pečují o své vážně nemocné blízké, a to dlouhodobým ošetřovným až po dobu 6 měsíců. Zároveň prosadíme další postupné navyšování příspěvku na péči. ČSSD reformuje penzijní systém, aby se průměrný důchod odvíjel od průměrné hrubé mzdy. Rozšíříme současnou hranici věku pro odchod do důchodu tak, aby brala v úvahu počet odpracovaných let u lidí, kteří začali pracovat v nízkém věku.

Pravidelně budeme valorizovat důchody nejen podle reálného růstu cen, ale i z % růstu reálných mezd. ČSSD zavede pravidelný vánoční příspěvek ke starobnímu důchodu ve výši tří tisíc korun. Budeme rozšiřovat síť sociálních služeb a zajistíme jejich dostupnost. Podpoříme paliativní a hospicovou péči. Zvýšíme dostupnost terénní péče, aby senior či zdravotně postižený mohl setrvat v domácím prostředí co nejdéle. Pro zajištění kvalitní péče jsme prosadili a nadále budeme prosazovat vyšší růst mezd a platů sociálním pracovníkům.

V rámci pomoci prosadíme zákon o sociálním bydlení, aby umožnil a pomáhal seniorům, zdravotně znevýhodněným, samoživitelkám s dětmi. Bydlení je podle ČSSD nutná společenská potřeba a je třeba podpořit výstavbu nového nájemního bydlení. Podpoříme oprávněné požadavky zdravotně postižených v přístupu ke zdravotním pomůckám a k jejich začleňování do společenského i pracovního života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).