Seďa (ČSSD): V OVM se opět hovořilo jedním hlasem bez oponentů

24.10.2022 15:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k diskusi v Otázkách Václava Moravce o řešení energetické krize

Seďa (ČSSD): V OVM se opět hovořilo jedním hlasem bez oponentů
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Po delší pauze jsem sledoval první část OVM. Diskuse kolem energetiky mne dojala, vždyť se tam opět hovořilo jedním hlasem bez oponentů. Problém byl, že jsem se téměř nic nového nedozvěděl. To, že občané šetří a budou šetřit energiemi, je jasné. Když zaznělo, že Češi topí na 22,5 strupňů, a když budou topit na 20, tak ušetří osm procent ceny energií, je opravdu úsměvné. Vždyť energie vzrostly o více než 300 procent.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

A to, že stát vlastní ČEZ ze 70 procent a pro občany s cenou elektrické energie nic neudělal, je tristní. Občané to vlastně zaplatí dvakrát. Jednou v rámci nákladů na bydlení a podruhé vysokými cenami potravin a zboží. Mohu souhlasit, že v minulosti pokles DPH se na ceně moc neodrazil. Ale to je spíše vysvědčení kontrolních orgánů a nefunkčního trhu v naší zemi.

Ano, ceny energií stouply již rok a půl před invazí Ruska na Ukrajinu. Ale paní Drábová, nedostatek větru a uzavírání jaderných elektráren nejsou příčinou, ale důsledkem Green Dealu. To přece sama i s panem Benešem musíte vědět. A pokud tedy Evropa přijímá tuto "zelenou" filozofii v zajištění své energetické bezpečnosti, pak si zároveň pod sebou řeže pomyslnou větev konkurenceschopnosti. To přece musí vidět každý podnikatel (kromě solárních baronů) i ekonom.

Že to nevidí naši politici, je trestuhodné a neomluvitelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL