Seďa: Torzo stavby bývalého DM v Uherském Hradišti jde na vrub bývalé radniční koalice

28.05.2014 8:17

Torzo stavby Domu mládeže na ulici 28. října v Uherském Hradišti straší nejen rodiče a učitelky blízké MŠ, ale i obyvatele blízké obytné zástavby.

Seďa: Torzo stavby bývalého DM  v Uherském Hradišti jde na vrub bývalé radniční koalice
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Je chvályhodné, že současný místostarosta města St.Blaha má zájem situaci řešit, vždyť byl jedním z těch, kdo tuto situaci způsobili. Ano, dnes tato zchátralá budova není v majetku města, ale do roku 2008 byla. Když bývalá pravicová koalice na čele s ODS navrhovala prodej této budovy i s přilehlými pozemky, opoziční ČSSD opakovaně nesouhlasila, protože se obávala stavu, který poté nastal. Namísto vybudování bytů pro mladá manželství či tolik potřebného sociálního bydlení pravice toto torzo prodala a to bez jakýchkoliv záruk, že toto neutěšené místo bude zastavěno podle původního záměru. Mimochodem tato situace se již opakovala, ale jak je vidno, radniční koalice si do toho nenechá mluvit a je nepoučitelná.

Město Uherské Hradiště má vůbec jistý smysl pro „dobré“ prodeje. Chci připomenout prodej bývalé věznice ministerstvu spravedlnosti a dnes všichni občané vidí, kam se tento „výhodný“ prodej dostal. Pouze připomenu, že tehdejší prodej byl za účelem výstavby vazební věznice v centru města. Tehdejší opozice byla proti prodeji, protože si uvědomovala, že je nutno s touto památkou zacházet jinak. A také nesouhlasila se záměrem vybudovat vazební věznici v centru historického města. Již s ohledem na pietu dřívějších vězněných spoluobčanů. Dnes se ukazuje, že opozice měla pravdu a pohled na stále chátrající budovu to jen dokazuje. Podobně je na tom budova bývalých městských lázní, taktéž prodaná a taktéž v žalostném stavu. Je pouze otázkou, proč mají tehdejší „prodejci“ stále takovou důvěru veřejnosti. Zřejmě proto, že veřejnost nemá dostatek informací či není ani ochotna je získat.

Problém torza budovy Domu mládeže nevyřeší zídka, ale jednání s vlastníkem o dodržení smlouvy na výstavbu polyfunkčních domů. Dále je možno a já dodám nutno pokutovat majitele za nedodržování OZV, za nezajištění bezpečnosti objektu apod. Je s podivem, že místostarosta chce opět iniciovat jednání s vlastníkem. Tohle jednání mělo probíhat kontinuálně již od doby prodeje. Zřejmě se opět blíží komunální volby a občané města by se mohli ptát. Já dodávám, že by se měli ptát, kdože ze zastupitelů hlasoval o prodeji této budovy. Pak by se tito zastupitelé měli složit a ochrannou zídku postavit na své náklady. Ale toho se hned tak nedočkáme. Ona se totiž zodpovědnost za kolektivní rozhodnutí nenosí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…