Sehnalová (ČSSD): Ochrana spotřebitelů je ve velké míře ovlivněna evropskou legislativou

21.09.2016 19:38

Poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová (ČSSD) pořádala dnes v prostorách Poslanecké sněmovny PČR seminář na téma „Transpozice evropské spotřebitelské legislativy a její vymahatelnost“. Cílem akce bylo zhodnotit proces přejímání evropské legislativy na ochranu spotřebitele v České republice a na Slovensku, diskuze byla také věnována možnostem zlepšení prosazování spotřebitelského práva. Záštitu nad akcí převzal předseda ústavně právního výboru JUDr. Jeroným Tejc (ČSSD).

Sehnalová (ČSSD): Ochrana spotřebitelů je ve velké míře ovlivněna evropskou legislativou
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

„Ochrana spotřebitelů je ve velké míře ovlivněna evropskou legislativou, její konkrétní právní úprava a zejména vymáhání je ale odpovědností národních států. Jejich přístupy se ovšem mohou výrazně lišit.  Nechala jsem proto vypracovat studii, jejímž cílem je podrobně zmapovat situaci u nás a na Slovensku. Toto srovnání může přinést zajímavé poznatky a vklad do diskuze jak konkrétně zlepšit skutečnou vymahatelnost práv spotřebitelů v každodenní praxi,“ vysvětluje europoslankyně Olga Sehnalová, členka Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele Evropského parlamentu a zpravodajka revize nařízení o spolupráci v oblasti ochrany spotřebitele, které cílí na posílení spolupráce členských států v této oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu