Sehnalová (ČSSD): Stoletá dáma navštívila Brusel

26.02.2015 1:40

Ke stému výročí otevření místní radnice připravilo statutární město Prostějov výstavu fotografií. Nad její vernisáží v bruselském Zastoupení Olomouckého kraje při EU převzala záštitu poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová.

Sehnalová (ČSSD): Stoletá dáma navštívila Brusel
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Fotografie radnice v Prostějově připomínající stoleté výročí od dokončení budovy, letecké snímky města i fotografie z loňských oslav výročí radnice mohli ve středu 25. února večer v Bruselu obdivovat návštěvníci výstavy Stoletá dáma.

Výstavu v sídle Zastoupení Olomouckého kraje při EU zahájila poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová, která nad ní také převzala záštitu.

„Pokaždé, když jdu okolo prostějovské radnice, přečtu si nápis na její fasádě. ‚Svorností malé obce vzkvétají, nesvorností velké obce hynou.'To je heslo, které by si měl připomínat nejen každý regionální politik, častěji bychom si ho měli opakovat i na evropské úrovni,“ uvedla při slavnostním zahájení výstavy europoslankyně.

Pro zhruba stovku příchozích hostů byla vernisáž příležitostí k poznání regionu i po kulinářské stránce. Při ochutnávce specialit z Olomouckého kraje mohli návštěvníci okusit nejen typické olomoucké tvarůžky a hanácké koláčky, ale i moravskou slivovici a víno.

„Regiony se v zahraničí aktivně představují místnímu publiku a lákají potenciální návštěvníky. V bruselském prostředí se o pozitivní zviditelnění kraje stará Zastoupení Olomouckého kraje, které i tímto způsobem navazuje nové kontakty se zástupci institucí EU. Jsem rád, že jsme s paní europoslankyní Sehnalovou a statutárním městem Prostějov připravili kvalitní prezentaci kraje,“ uvedl k výstavě náměstek hejtmana Michael Fischer.

Výstava byla připravena ve spolupráci Olomouckého kraje a statutárního města Prostějova. Prostějovští zastupitelé Milada Galářová a Josef Augustin ve středu také navštívili Olgu Sehnalovou v její kanceláři v Evropském parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.